Ip camera set 4x cam

D1 H960 700TVL 1200TVL verschil

D1 H960 700TVL 1200TVL verschil

  • Inleiding
  • Waarom deze bewakingscamera opname verdeling?
  • Analoog vs digitaal
  • Onzin bij bewakingscamera’s
  • Conclusie?

Inleiding

CIF, D1, H960, 420TVL, 540TVL, 700TVL en 1000TVL zijn allemaal termen uit de oude analoge sd videobewaking en verteld over de camera en zijn kwaliteit.

Waarom het een verkeerd beeld geeft, vertel ik hier verderop.

Vaak zie je op een recorder de volgende verdeling:

  • QCIF 176×120 pixels
  • CIF 352×240 pixels
  • 2CIF 720×240 pixels
  • 4CIF 704×480 pixels
  • D1 720×480 pixels

Op de moderne recorders kom je ze ook nog tegen alleen dan om eventueel opslag te besparen.

Waarom deze bewakingscamera opname verdeling?

In het begin was opslag duur en de techniek nog niet geschikt om in de volle resolutie op te nemen. Vervolgens moesten analoge sd beelden kleiner worden gemaakt om ze te kunnen opslaan. Daarom werd het analoge beeldsignaal opgedeeld in een aantal nog kleinere varianten.

CIF is er een bijvoorbeeld van. In plaats van 720 x 576 pixels, gaan we dan naar 352 x 288 pixels. Dat scheelt opslag, maar herkenning, is dan zeker onmogelijk.

Bovendien hadden de recorders toen alleen QCIF, CIF en 2x CIF.

Later kwamen er hogere, iets betere, resoluties.
Echter waren dat niet de resoluties die we nu kennen.

Omdat de resolutie echt te laag was werd D1 toegevoegd. D1 resolutie klinkt mooi en suggereert digitaal, maar is het niet.

Met slechts een resolutie van 720×480 pixels is het inderdaad beter, maar het blijft het oude analoge sd systeem met al zijn beperkingen. Vergeleken met de huidige merk IP en HDCVI systemen is het een lage resolutie.

(Verwar aub de term “analoog” niet met de huidige analoge HD systemen.
Deze systemen zoals, HDCVI, AHD en TVI zijn een compleet ander systeem
met een zeer hoge resolutie.)

960H resolutie

Vervolgens kwam H960. ook deze term gaf een beetje de ilusie van scherpe opnames maar ondanks dat het een verbetering was liet de kwaliteit te wensen over. H960 heeft een resolutie van 960 x 582 pixels. Het wordt vaak HD genoemd, maar dit is onterecht!!! (Ter vergelijking: FULL HD van onze nieuwe systemen is 1920 x 1080 pixels.)

Daarom is H960 GEEN HD EN ZEKER GEEN MEGAPIXELCAMERA!!! en H960 zegt iets over de sensor van de camera.

Letop! Mocht u nog een oud analoog systeem hebben… wees dan bewust dat een 1000TVL of H960 camera aansluiten op een D1 recorder zinloos is! Alleen een echte 960H recorder met een 960H camera heeft effect!

Analoog vs digitaal

Inmiddels is analoog-sd volledig ingehaald door IP en HDCVI, zodat u met de nieuwe systemen prachtig scherp beeld heeft. Echter wordt analoog nog wel her en der op internet aangeboden. Let daar dus wel op.

Want voor hetzelfde geld heeft u een moderne HDCVI set

Als u hier meer over wilt weten, lees dan mijn andere blog.

Onzin bij bewakingscamera’s

D1 H960 700TVL 1200TVL zijn allemaal commerciële kreten!. In de Megapixel race, hebben fabrikanten dit destijds ook bij analoge sd camera’s toegepast! Het klonk verleidelijk maar voegde niets toe.

Bovendien 1000 TVL kan technisch helemaal niet binnen het oude anloge sd systeem!

Alles boven de 600TVL bestaat namelijk niet. De 1000TVL camera’s hebben een betere sensor, maar u neemt geen beeldlijn extra op!

Misleiding door grote getallen dus…

D1 H960 700TVL 1200TVL-misleiding

Bovenstaande camera is in de handel als 700TVL. Dit is misleiding van de klant. De camera resolutie is niet 700TVL, maar u betaald er wel voor.

vanwege de verschillende monitor verhoudingen valt een gedeelte van het beeld af. Maar Fabrikanten gaan nu alle lijnen berekenen en kwamen dus op de volgende reken methode; (540/3*4=720) Afgerond is dit dan 700. Maar feitelijk is het een gewone 540 beeldlijnen camera. Misleiding dus.

Meer trucs om de beeldkwaliteit van analoge D1 H960 700TVL 1200TVL bewakingscamera’s te verhogen.

Omdat de oude sd analoge beeldkwaliteit te wensen overliet en er ook nog geen HD of FULL HD techniek was, hebben de fabrikanten een slim trucje toegepast. Een trucje dat heel goed werkte voor het menselijk oog!

Grote kans, dat uw oude analoge bewakingscamera ook dit trucje heeft.

Om toch de illusie van een scherp bewakingscamera beeld te creëren, hadden fabrikanten er Edge enhancement opgezet.

“Edge enhancement” voegt een klein zwarte lijntje om hoofden en objecten toe.

Dit zorgt ervoor dat slechte beelden er beter uitzien.

Echter is het een elektronisch gegenereerd effect wat de illusie van een scherper beeld creëerde en de beeldinformatie bleef feitelijk gelijk.

Voor hetzelfde geld koopt u camera apparatuur van deze tijd met wel goed beeld.

Conclusie

Houd in uw gedachten dat 600 beeldlijnen oftewel 600TVL het hoogst haalbare is. Zorg er dan ook voor dat camera en recorder 600TVL zijn.

Bovendien bestaan 1000TVL, 1200TVL resoluties binnen het oude analoge sd systeem niet. En 960H werkt alleen als camera en recorder 960H zijn. 960H IS GEEN HD.

Inmiddels weet u dat het oude analoge sd camera bewaking systeem achterhaalt is. Echter zijn er nog veel oude installaties actief.

Daarom wordt het hoog tijd dat deze vervangen worden door nieuwe FULL HD of 4K apparatuur. Zodat personen wel te herkennen zijn.

Wilt u dus beter beeld? koop dan een merk IP of HDCVI systeem. (Axis, Samsung, Hikvision, Dahua,) Zowel IP als HDCVI camera systemen zijn in FULL HD t/m 4K resolutie verkrijgbaar.

Aanvulling:
Analoog sd wordt nog wel verkocht, maar het aandeel slinkt gelukkig. Toch zijn er nog webshops, bouwmarkten en koopjes sites die dergelijke apparatuur aanbieden. Let hier dus goed op en blijf ervan weg!

Goedkoop is echt duurkoop! Voor hetzelfde geld koopt u nu moderne camera apparatuur met wel goed beeld. Bijvoorbeeld deze set:

Ip camera set 4x cam
4x camera plug and play set. FULL HD met kleuren nachtzicht

Oude bewakingscamera vervangen

Oude bewakingscamera vervangen
Een oude analoge bewakingscamera is eenvoudig voor een 4K HDCVI camera te vervangen.
De connectoren zijn hetzelfde.

HDCVI kan eenvoudig aangesloten worden op de bestaande coax van uw oude analoge installatie.
Dit bespaart kosten en u heeft dan snel super hoge resolutie bewakingscamera beelden.
U kunt ons hier contacten voor meer info

Lees ook onze blog over “de beste bewakingscamera”

Bijgewerkt 02-09-2019

Laat een reactie achter