HDCVI en HD-SDI verschil. Wat is het beste systeem?

In 2014 is er een nieuw systeem op de markt gekomen! HDCVI. Is dit nu het beste bewakingscamera systeem waarop we gewacht hebben? Is HDCVI de vervanger van HD-SDI??

HDCVI werd gepresenteerd als het perfecte FULL  HD bewakingscamera systeem. Inmiddels is HD-SDI nog steeds in gebruik maar kunnen we voor een nieuwe installatie beter HDCVI of IP gebruiken.

HDCVI als vervanger voor HD-SDI

HDCVI hebben we even onder de loep genomen en wij gaan u verderop uitleggen of dit het beste bewakingscamera systeem is. We maken een vergelijking tussen beide systemen. Is HDCVI te vergelijken met HD-SDI? we zetten ze naast elkaar…

HDCVI en HD-SDI verschil

 • Inleiding HDCVI en HD-SDI verschil
 • Analoge camera 2.0
 • Wat is HDCVI
 • Verschil HDCVI en HD-SDI
 • Is HDCVI het beste bewakingscamera systeem?
 • Verschil HDCI en AHD ?
 • Conclusie

Inleiding HDCVI en HD-SDI verschil

HDCVI en HD-SDI verschil

Om het allemaal wat makkelijker te maken is er in 2014 een nieuw systeem bijgekomen, namelijk HDCVI.

Analoog heeft zijn tijd gehad, zie mijn ander blog, en fabrikanten gingen opzoek naar een geschikte vervanger. Eerst was er HD-SDI en daarna kwam het nieuwere HDCVI.

HD-CVI betekend High Definition Composite Video Interface. En zoals het woord het al verraad, het is dus een analoog video signaal over coax. Een nieuw systeem door Dahua gebaseerd op een oud systeem, maar nu met meer beeldlijnen en daarom FULL HD en zelfs 4K ULTRA HD.

Analoge camera 2.0

Analoog sd is jarenlang het systeem geweest binnen de videobeveiliging. Analoog sd wordt helaas nog steeds verkocht, maar met de komst van nieuwe digitale technieken moest er iets met het analoge sd systeem gedaan worden.

Dahua heeft hier slim op in gespeeld om het oude analoge systeem te verbeteren naar volledig nieuw systeem met FULL HD en zelfs 4K Waarom willen ze dit nou zo graag? Wel, omdat de analoge markt een enorme grote markt was. Analoog sd was eenvoudig te gebruiken en de productiekosten waren lager. Analoog was dus erg interessant voor eindgebruikers. Vandaar dat ze zijn gekomen met een sterk verbeterde analoge versie…HDCVI!

Wat is HDCVI ?

Zoals hierboven gezegd is het een analoog systeem maar met een compleet andere werking een dus niet te vergelijken met analoog sd. Op die manier hebben we beter beeld. Zeg maar gerust veel beter, want het HDCVI beeld is niet meer te vergelijken met het oude analoge beeld. HDCVI heeft samen met IP HD-SDI ingehaald en verdrongen.

HDCVI is een op zich zelf staand systeem, dat niet uitwisselbaar is met andere systemen, evenals HD-SDI Naast Dahua komen er nu ook merkloze systemen op de markt die ook weer HDCVI verkopen.

Persoonlijk zou ik altijd voor originele Dahua versie gaan.. (wij verkopen alleen maar Dahua) Tevens is Dahua de uitvinder van het HDCVI systeem met alle functies.

Ter info: Merkloze of imitatie hdcvi systemen zijn niet compatibel met de originele Dahua HDCVI software.

HDCVI heeft zijn eigen recorder nodig. Het systeem is wel in staat om beelden over langere afstanden te overbruggen. (mits een goede kabel wordt gebruikt!) Binnen HDCVI zijn er 4 resoluties beschikbaar, 720P, 1080P, 4MP en 4K Ultra HD. Het laatste geeft ook het allermooiste beeld! HDCVI is een erg mooi systeem en wordt steeds populairder. Ook onder installateurs! HDCVI is voordeliger dan HD-SDI en IP.

HDCVI en HD-SDI verschil

HDCVI en HDSDI worden vaak verward. Het zijn twee compleet verschillende systemen.

 • HD-SDI is digitaal. de ander niet!
 • HD-SDI is veel duurder
 • HDCVI is aantrekkelijker in aanschaf
 • HDCVI is zeer breed verkrijgbaar
 • HDCVI is makkelijker uit te breiden

Voor en nadelen HDCVI

 • Het is analoog en heeft Full HD t/m 4K
 • Het is iets goedkoper in aanschaf
 • Recorder ondersteund meerdere systemen.
 • Bekabeld systeem
 • Maximale kabel lengte is 600 meter
 • Prachtig hoge kwaliteit beelden
 • Nadelen zijn er niet

Voor en nadelen HD-SDI

 • HD-SDI is digitaal en FULL HD
 • Kan ook met analoge camera’s overweg
 • Geen kwaliteit verlies over langere kabel
 • Beperkte kabel lengte 100 meter
 • Bekabeld systeem
 • Nadeel is dat het duurder in aanschaf is.
 • Beperkte verkrijgbaarheid

Is HDCVI het beste bewakingscamera systeem?

Het is een enorme verbetering t.o.v. oude analoge bewakingscamera’s. HDCVI is daarom een een hele goede keus. Het beeld is erg goed en de mogelijkheden zijn hetzelfde.

Een HDCVI-installatie is ook eenvoudiger aan te leggen. Voordeel is dat je grote afstanden kan overbruggen. (wel goede kabel nodig) Voordeel is ook dat het goedkoper is. Het beeld is erg mooi.

HDCVI het eerste systeem dat beeld over lange kabels mogelijk maakt

Verschil HDCVI en AHD ?

Verschil-HDCVI-en-AHD

In 2015 komt er nog een systeem bij, namelijk AHD. AHD (analoog High Definition) Binnen AHD heb je vele resoluties, van 960H tot en met 1080P. Let hier op! Een AHD type “L” of “960H’ zou ik niet adviseren omdat je voor dezelfde prijs een HDCVI 1080P bewakingscamera set hebt. AHD is een “open systeem” dat betekend dat iedereen het mag fabriceren. AHD in 1080P geeft ook erg mooi beeld.

Wij hebben voor HDCVI gekozen omdat wij vinden dat het boven AHD uitsteekt.

HDCVI 5.0

Vanwege het grote succes van HDCVI heeft Dahua eind 2016 HDCVI 3.0 uitgerold. HDCVI 3.0 heeft geweldig beeld. Inmiddels zijn we bij HDCVI 5.0 aangekomen. De camera’s zijn nu 4K en het beeld is nog scherper!

Met deze zet heeft Dahua alles overtroffen. De resolutie van HDCVI 3.0 en HDCVI 4K overtreft HD-SDI. HDCVI 4K verkopen wij nu ook in onze webshop.

Conclusie HDCVI en HD-SDI verschil

HDCVI en HD-SDI verschil… Beide systemen zijn verschillend. HD-SDI raden we niet meer aan voor een nieuwe installatie. Een vergelijkbaar systeem, maar veel beter is het HDCVI systeem.

(U kunt rouwens eenvoudig uw HD-SDI installatie upgraden naar HDCVI zonder de kabels te vervangen.) HDCVI is een analoog systeem en de recorders ondersteunen tegenwoordig meerdere camera formaten. De beeldkwaliteit is zeer goed en in Full HD of zelfs 4K.

Het HDCVI camera assortiment is enorm. De installatie-eenvoud is geweldig! Het is eenvoudig te installeren en kan grote afstanden overbruggen over coax kabel. Voor HD-SDI verkopen wij nog apparatuur om uw oude HD-SDI systeem te onderhouden. (HD-SDI camera’s etc)

Vervanger HD-SDI

De aanschaf van HDCVI als vervanger voor HD-SDI is gunstig. Bovendien komen er steeds meer camera’s op de markt. HDCVI kan over lange kabels worden aangesloten. (Dit kon bij SDI niet)

Zetten we HDCVI en HD-SDI naast elkaar, dan gaat voor nu onze voorkeur uit naar HDCVI. Zeker voor nieuwe installaties. Installatie, beeldkwaliteit, gemak en uitbreid mogelijkheden geeft HDCVI zoveel plussen dat wij denken dat het systeem van de toekomst is. HDCVI is een ware winnaar.

HD-SDI was destijds in details koning, maar ja… het was ook duurder. Het nieuwe analoge HDCVI systeem is goedkoper en dat is in deze dure tijden een groot voordeel. Dit verklaart mede het succes van HDCVI.

Met de komst van de hogere resoluties doet HDCVI alle coax systemen verbleken.

HDCVI de betere keuze

Kostte een HD bewakingscamera set met hetzelfde beeld als van een HDCVI set een paar jaar geleden nog duizenden euro’s, nu koop je een HDCVI set bij ons voor de actieprijs van €749.- Onze HDCVI sets hebben als voordeel tov de concurrent dat ze voorzien zijn van een snelle Nederlandse handleiding, een WD harde schijf en vooraf al zijn ingesteld en getest.

Met HDCVI heeft u ook veel meer camera keuze. (bestuurbaar, met audio, zoom etc…) HDCVI camera’s zijn ook veel voordeliger in aanschaf. We zien nu dat HDCVI erg sterk is. Vele web shops hebben HDCVI al in hun assortiment. Ook zien wij veel merkloze en imitatie HDCVI systemen op het internet. Deze zijn dus niet hetzelfde! Let daarop! essentiële functies ontbreken bijvoorbeeld! Vandaar dat het beter is om altijd voor de originele HDCVI van Dahua te gaan. Dahua is breed ondersteund en wel op alle telefoons en computers te bekijken.

365cam is officieel Dahua Partner. Dat betekend dat u als klant verzekerd bent van originele Dahua apparatuur die altijd is te upgraden via Dahuasecurity.com

Inmiddels zijn 4K ultra HD televisies gemeengoed en gaan wij ook naar 4K bewaking. De resolutie is 3840 x 2160 pixels. Gaat dit het worden? Lees dat in mijn volgende blog, 4K UltraHD bewakingscamera. Wel of niet?

Leuk artikel over verschillen in bewakingscamera’s. Klik hier

Update HDCVI

HDCVI blijft groeien.
HDCVI Ultra HD 4K is nu volop leverbaar.
Aansluiten is een fluitje van een cent en het beeld is superieur!

HDCVI heeft de markt overtuigt en is nu een van de best verkochte systemen! Wij begrijpen dat maar al te goed, want behalve krachtig is het ook betaalbaar, eenvoudig en een enorm betrouwbaar systeem.

Deze blog is op 19-10-2019 bijgewerkt

ONZE HD-SDI CAMERA AANBIEDING

Laat een reactie achter