HD bewakingscamera en welke camera kan ik het beste kopen?

HD bewakingscamera en welke camera kan ik het beste aanschaffen?

  • Inleiding
  • Wat is een HD bewakingscamera?
  • Wat is een FULL HD camera ?
  • Verschillen HD en FULL HD bewakingscamera’s
  • Welke IPcamera kan ik het beste kopen?
  • Welke camera kan ik het beste kopen?
  • Conclusie

Inleiding HD camera en welke camera of FULL-HD camera kan ik het beste kopen?

Een HD bewakingscamera bewaakt, zoals de titel al zegt, in HD. Alle systemen kunnen HD beelden leveren behalve sd analoog. SD analoog is behoorlijk uit de schappen verdwenen maar wordt nog wel verkocht. Naast de traditionele analoge systemen zijn er nu de digitale en nieuwe coaxiale oplossingen. Inmiddels is FULL HD wel de norm waar een camera moet beginnen. HD is inmiddels toch wel achterhaald.

Wat is een HD bewakingscamera?

De meeste HD cameras zitten rond de 1MP qua resolutie. Inmiddels zijn we wat meer verwend. Een goede camera begint nu bij 2MP in FULL HD. Om even het makkelijk te houden zet ik ik de kwaliteit even achter elkaar. Van laag naar hoog is dat:

SD – HD – FULLHD – 2K – 4K ULTRA HD

Wat is een FULL-HDcamera?

Een FULL-HD camera begint zoals gezegd bij minimaal 2MP beeldresolutie en 1920×1080 pixels. Tevens is het een van de meest gebruikte bewakingscameras. De beeldkwaliteit is erg goed en volstaat voor de hedendaagse moderne videobewaking. FULL-HD cameras zijn er in een digitale versie zoals IP en in coxiale versie zoals HDCVI en HD-SDI. Hierbij moet opgemerkt worden dat HDCVI inmiddels HD-SDI heeft vervangen.

Verschillen HD en FULL-HD scamera’s

Niet iedere FULL-HD camera is ook meteen een goede. Er zijn verschillen bij FULL-HD bewakingscamera’s Lensen, instel mogelijkheden, resolutie en gebruikersgemak, bepalen de kwaliteit van bewakingscamera’s. Bij 365cam hebben wij al een selectie gemaakt, zodat u iig altijd goed zit! Een HD camera heeft slechts een resolutie van 720P. Het kan een leuk plaatje leveren maar aangezien u voor dezelfde prijs een FULL-HD camera kan aanschaffen is de keuze naar FULL-HD makkelijk gemaakt.

Welke IPcamera kan ik het beste kopen?

Bestuurbare Starlight bewakingscamera
Voorbeeld van een FULL HD bestuurbare camera

Een IP camera is een digitale camera die via wifi of een lan kabel verbinding maakt met uw netwerk en het internet. Daarnaast kan deze via een app of browser benaderd worden en is hij vanwege zijn mogelijkheden en beeldkwaliteit een hele goede bewakingscamera. IP netwerk cameras zijn er in diverse resoluties. Denk hierbij aan HD (1MP) FULL-HD (2MP) en 4k UHD (8MP).

Koop wel altijd een IP camera van een echte cctv fabrikant zoals bijvoorbeeld AXIS, Hikvision, Hanwha, Bosch of Dahua. Dit vanwege installatie gemak en beeldkwaliteit.

Welke camera kan ik het beste kopen?

Inmiddels is het aanbod enorm. Beperkt daarom uw zoektocht tot de grote echte cctv fabrikanten zoals hierboven genoemd. Deze hebben jarenlange kennis en specialisatie in hun producten zitten. Die kwaliteit zie je echt terug in hun producten. Vervolgens is een 2MP merk camera al uitermate geschikt om te bewaken. Daarnaast kunt altijd voor een nog hogere resolutie kiezen zoals 4MP of 8MP. Voordeel daarvan is dat u achteraf nog verder digitaal kunt inzoomen. Daarnaast heeft u nog de keuze uit een coax HDCVI of netwerk IP versie. Beiden zijn erg goed.

HD bewakingscamera's en welke IPcamera kan ik het beste kopen?
Typische aansluitingen bij HCVI camera

Conclusie HD bewakingscamera en welke camera kan ik het beste aanschaffen?

Analoog sd is verouderd en vervangen voor de nieuwe coax systemen zoals HDCVI. Daarnaast zijn er mooie IP netwerk systemen en camera’s. Kies daarom een merk IP of HDCVI systeem. Kies voor een echte cctv fabrikant omdat u dat meer gaat opleveren. Ervaring en specialisatie betalen zich echt terug in de apparatuur. Een IP camera is dankzij de huidige technieken, makkelijk te installeren en levert prachtig beeld. Let wel op de resolutie! VGA of alles onder 1MP is niet meer van deze tijd. Kiest u een camera bij 365cam, dan heeft u een makkelijk te installeren FULL-HD (of hoger) bewakingscamera met software, gratis app en ondersteuning via ons en de fabrikant.

Wilt u liever een mooi HDCVI coax systeem? Dat is dan ook mogelijk. U vindt op onze site diverse uitvoeringen tot zelfs 4K! Maar laten we het belangrijkste niet vergeten… Met een merk FULL-HD bewakingscamera heeft u alles al ongelooflijk scherp in beeld. Vooral met de nieuwe intelligente cameras inclusief kleuren nachtzicht. Ook deze twee belangrijke toevoegingen zijn een enorme stap vooruit in de hedendaagse videobewaking. Wilt u meer weten over de veschillen tussen IP en coax? lees dan de blog “de verschillen tussen IP en HDCVI”

Winkelwagen