HD bewakingscamera keuze?

HD bewakingscamera keuze en welke camera kan ik het beste aanschaffen?

  1. Inleiding
  2. Wat is een HD bewakingscamera?
  3. Wat is een FULL HD camera ?
  4. Verschillen HD en FULL HD bewakingscamera’s
  5. Welke netwerk camera kan ik het beste kopen?
  6. Welke camera kan ik het beste kopen?
  7. Conclusie

Inleiding HD bewakingscamera keuze

Een HD bewakingscamera bewaakt, zoals de titel al zegt, in HD. Alle huidige systemen kunnen HD beelden leveren. De term HD wordt nog heel veel gebruikt en daarom is het misschien wijs om daar even bij stil te staan. Want wat betekenen al die HD afkortingen nu precies en welke is de beste?

Wat is een HD bewakingscamera?

De meeste HD cameras zitten rond de 1MP qua resolutie. Inmiddels zijn we echt wel wat meer verwend. Een goede camera begint nu bij 2MP in FULL HD. Om even het makkelijk te houden zetten we alle afkortingen achter elkaar. We beginnnen links bij de laagste resolutie oftwel het aantal pixels uitgedrukt in MP,

HD CAMERA

HIGH DEFENITION 1280×720 pixels

FULL HD CAMERA

HIGH DEFENITION . 1920 × 1080 pixels

UHD CAMERA

ULTRA HD 4096×2160 pixels

Een HD camera zit meestal rond de 1MP. In het huidige camera segment is dit een lagere resolutie camera.

Full HD cameras zitten al wat hoger in resolutie. Het aantal MP loopt tot 3MP

Een UHD camera is een camera vanaf 8MP. Dit noemen we ook wel een 4K camera.

Wat is een FULL-HD camera?

HD bewakingscamera keuze. HD camera en overige resoluties uitgelegd

Een FULL-HD camera begint zoals gezegd bij minimaal 2MP beeldresolutie en 1920×1080 pixels. Tevens was het vrij recent een van de meest gebruikte bewakingscameras. De beeldkwaliteit is erg goed . FULL-HD cameras zijn er in een digitale versie zoals IP en in coxiale versie zoals HDCVI. Inmiddels beginnen de meest gangbare cameras bij 4MP. Voor de hedendaagse HD bewakingscamera keuze zou dit een mooie resolutie zijn.

Verschillen bij HD, FULL-HD en UHD camera’s

Er zijn altijd verschillen bij bewakingscamera’s. Lensen, instelmogelijkheden, resolutie, software en gebruikersgemak, bepalen de kwaliteit van de bewakingscamera. Bij 365cam hebben wij al een selectie gemaakt, zodat u altijd goed zit en geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit. We verkopen liever iets goeds dan zo maar wat verkopen.

Welke netwerk camera kan ik het beste kopen?

Bestuurbare Starlight bewakingscamera
Voorbeeld van een FULL HD bestuurbare camera

Netwerk HD bewakingscamera keuze

Een netwerk camera is een digitale camera die via wifi of een lan kabel verbinding maakt met uw netwerk en het internet. Daarnaast kan deze via een app of browser benaderd worden en is hij vanwege zijn mogelijkheden en beeldkwaliteit een hele goede bewakingscamera. Netwerk cameras zijn er in diverse resoluties. Denk hierbij aan 2MP (Full HD) 4MP, 5MP en 4k UHD (8MP).

Koop wel altijd een netwerk camera van een echte cctv fabrikant zoals bijvoorbeeld Dahua. Dit vanwege installatie gemak en beeldkwaliteit.

Welke camera kan ik het beste kopen?

Inmiddels is het aanbod enorm. Beperkt daarom uw zoektocht tot de grote echte cctv fabrikanten. Deze hebben jarenlange kennis en specialisatie in hun producten zitten. Die kwaliteit zie je echt terug. Vervolgens is een 4MP merk camera al uitermate geschikt om te bewaken. Daarnaast kunt altijd voor een nog hogere resolutie kiezen zoals 8MP. Voordeel daarvan is dat u achteraf nog eens verder digitaal kunt inzoomen.

Welke netwerk camera in Full HD of UHD ?
Voorbeeld van een netwerk camera met zijn aansluiting

Conclusie HD bewakingscamera en welke camera kan ik het beste aanschaffen?

HD bewakingscamera keuze conclusie: Kies voor een echte cctv fabrikant omdat u dat meer gaat opleveren. Ervaring en specialisatie betalen zich echt terug in de apparatuur. Een FULL HD netwerk camera (of UHD camera) is dankzij de huidige technieken, makkelijk te installeren en levert prachtig beeld. Kiest u een camera bij 365cam, dan heeft u een makkelijk te installeren FULL-HD (of hoger) bewakingscamera met software, gratis app en ondersteuning via ons en de fabrikant.

Wilt u liever een mooi HDCVI coax systeem? Dat is dan ook mogelijk. U vindt op onze site diverse uitvoeringen tot zelfs 4K! Wilt u meer weten over de veschillen tussen IP en coax? lees dan de blog “de verschillen tussen IP en HDCVI”

Winkelwagen