IP adres voorbeeld

ip camera werkend krijgen

ip camera werkend krijgen. Eerste hulp bij een IP camera

ip camera werkend krijgen

Een ip camera werkend krijgen kan soms een tijdrovende bezigheid zijn. Sterker nog… Je kan er wel even zoet mee zijn! Vooral met de ip camera’s die gekocht zijn bij de diverse Oosterse internet warenhuizen. Geen nood de redding is nabij en ga u op deze pagina wat “eerste hulp bij uw IP camera” geven.

Svp, geen vragen mailen over ip camera’s die wij niet verkopen. Probeer altijd uw leverancier te contacten waar u de camera gekocht heeft. De leverancier moet u helpen! Bent u al veel kostbare tijd verloren? Wilt u nu een goed werkende IP camera set? Kijk dan eens naar deze:

bestuurbare camera set Dahua

Of lees gerust onze uitleg over “ip camera werkend krijgen” hieronder verder.

Help ik kan mijn IP camera niet zien of vinden.

Ten eerste hebben sommige IP camera’s ( meestal de goedkopere uit china ) geen of een beperkte handleiding. Dat maakt een ip camera werkend krijgen soms lastig. Ten tweede is de software vaak beperkter of immers in slecht Chinees/Engels opgesteld en dat helpt nou ook weer niet.  Anders gezegd, het is vaak om te huilen. Geen nood. Hopelijk kan ik u in deze blog wat tips geven zodat we de IP camera wel weer werkend krijgen.

Daarom geef ik u wat algemene informatie over hoe een ip camera werkend kan krijgen. Echter dit is geen garantie dat het gaat lukken, maar meestal slaagt het wel op deze manier. Allereerst sluit u de camera aan op uw router en vervolgens zorgt u ervoor dat hij spanning krijgt (meestal is een adapter meegeleverd).

info PoE adapter IP camera aansluiting voorbeeld

Is uw IP camera echter alleen geschikt voor PoE? zorg dan voor een PoE injector of PoE router. (PoE = power over ethernet). Daarom zal een PoE camera alleen werken als er spanning over de utp kabel wordt meegevoerd. Verder gaan wij er nu even van uit dat uw ethernet kabel en voeding in orde is…

IP adres voorbeeld

(afbeelding 1) Meest voorkomende oorzaak dat een IP camera niet te zien is of gevonden wordt. Het ip nummer vd camera valt niet in uw ip adressen bereik van uw router. Meeste Chinese camera’s hebben bijvoorbeeld  als vast adres 192.168.1.168 of 192.168.1.163

Start ip camera werkend krijgen

Ten eerste reset u de IP camera. (meestal klein knopje en houd deze 10 seconden ingedrukt. De camera start dan opnieuw op.) Door middel van een reset zijn vaak de meeste problemen verholpen Echter sommige IP camera’s hebben weliswaar een reset knop aan de buitenkant maar ook sommige weer binnenin op de print.

 • reset de IP camera.
 • Gebruik alleen IE browser of Google Chrome browser met NACL Web Plug-in
 • Voeg camera toe aan compabiliteitsweergave in Internet Explorer (check via Google)
 • Schakel tijdelijk AVG of Norton eens uit

Ook niet onbelangrijk bij problemen:

Heeft u een Experia box? Gebruik dan echter NIET poort 4 Heeft u Ziggo en een losse modem/router? Zorg er dan voor dat de aparte Horizon box ook niet als router staat ingesteld. (zie daarvoor de handleiding van Ziggo of contact Ziggo klantenservice). Heeft u meerder routers? niet doen! gebruik voor de tweede een switch of zet de 2e router in “bridge” mode. Met 2 routers kan het nl zijn dat uw camera niet de weg naar buiten kan vinden.

Als er geen software is meegeleverd om de IP camera te vinden in uw netwerk, kunt u op deze pagina de IPcamera scanner downloaden.(eerst bestandje uitpakken met winrar) Deze software is alleen voor Windows en vindt de ip camera in uw netwerk. Vervolgens neemt u het gevonden ip nummer over, ter illustratie 192.168.1.xx, en daarna typt u dit in in uw IE webbrowser.  (Internet Explorer is daarvoor het meest geschikt.) Daarna kan u de IP camera instellen. (gebruik doch altijd internet Explorer omdat deze activeX ondersteund! Of anders Google Chrome met de NAPL web plugin. (werkt ook zeer fijn) Mogelijk moet u wel opnieuw inloggen! 

Een lezer maakte ons attent op de IE extentie voor de Chrome browser. U hoeft dan niet Chrome te verlaten maar kunt dan in Chrome de website wijsmaken dat u in Internet Explorer zit. Dit kan voor veel IP camera’s handig zijn. Vooral voor Mac gebruikers is dit zeker een fijn trucje. Klik hier voor IE-On-Chrome .
Andere browsers kunnen mogelijk geen ondersteuning geven aan de IPcamera omdat scherpere beveiligingseisen immers steeds verder worden doorgevoerd.

IP range

Verder is het goed mogelijk dat als uw IP camera niet gevonden wordt deze niet binnen uw ip reeks adressen van uw router valt.
Bovendien zijn er ip camera’s die een vast ip adres hebben zoals adres 192.168.1.108. Echter als de router IP range van 192.168.2.1 t/m 192.168.2.256 loopt en het getal voor de laatste punt dus “2” is, dan zal de camera nimmer gevonden worden. (zie afbeelding 1)

Anderzijds is ook mogelijk. Het getal voor de laatste punt is bijvoorbeeld “1” (192.168.1.xx) en de ipcamera zit bijvoorbeeld op 192.168.2.108.
tip; Soms kan een virusscanner ervoor zorgen dat de u de IP camera niet vindt KPN Experia box routers geven vaak dit probleem en daarom kan u niet uw ip camera werkend krijgen. Omdat Experia boxen bovendien vaak ip adressen afgeven die niet in de range vallen van de gemiddelde IP camera, is het gevolg dat u de IP camera namelijk niet ziet.

(Bij de Ziggo connect box  staat het getal voor de laatste punt ook vaak op 178. Dit kan u gewoon in de router aanpassen.  Een veel gehoord probleem is dat het zich niet laat aanpassen. Start dan de Ziggo connect box opnieuw op en probeer het opnieuw.)

Hoe moet u IP adres van de IP camera aanpassen?

Ten eerste kunt u de ip-nummer reeks die wordt weggegeven in de router aanpassen. Volg daarom de handleiding van uw router en log in. Er is een site (Een router configureren DHCP) met de meest voorkomende router modellen die een informatie hierover heeft. Omdat u onder andere IP adres en subnetmaks kunt instellen kunt u ook uw DHCP instellingen veranderen. Houd er rekening mee dat apparaten in uw netwerk ook een eigen IP adres hebben.

Staan deze andere apparaten op een vast adres? dan verliest u wel contact met hen. Heeft u weinig apparaten of weet u dat ze allemaal op “DHCP” staan? Dan kan u de IP range aanpassen. U zou op deze manier de camera weer kunnen vinden. Ten tweede zou u het adres van de IP camera kunnen aanpassen. Dit is iets lastiger maar geniet de voorkeur.

IP adres wijzigen.

IP adres van de IP camera wijzigen

Het is dus goed mogelijk dat u de ip camera niet kunt vinden omdat hij is ingesteld op een ip adres die niet binnen de range van ip nummers van uw router valt.
IPB-5111_Tablet

U kunt dan in tegenstelling tot de bovengenoemde oplossing van de router range, het IP adres van de IP camera aanpassen zodat hij door uw netwerk gezien wordt. Hoe benaderd u de IP camera via de computer en wanneer en hoe wijzigt u vervolgens het IP adres? In onderstaand filmpje leggen wij dat vervolgens uit. https://youtu.be/99W5MrkRoEY?rel=0 Zodra u de camera heeft aangepast kunt u de camera hopelijk nu wel benaderen. Daarmee gaan we in deze blog verderop verder.

IP adres router vinden

U kunt het gatewayadres van uw router vinden door onderaan in Windows 10 het volgende te doen:

 • Ten eerste klikt linksonder op het vergrootglas en typ vervolgens “cmd” in
 • Klikt op de opdrachtprompt
 • Toets nu in het zwarte venster: ipconfig
 • Bij “Default Gateway” ziet u het adres van uw router.

Omdat u nu het gateway adres van uw router heeft, ziet u nu ook het getal voor de laatste punt.

ip camera werkend krijgen op de Mac

U kunt op de Mac uw ip camera makkelijker vinden, door daardoor Bonjour te gebruiken. Let wel op dat veelal Chinese IP camera’s (vooral de IP camera’s en recorders van de Oosterse warenhuizen maar zelfs ook exemplaren uit vage Nederlandse webshops) vaak geen Mac ondersteunen! Anders gezegd.. U kunt dan beter meteen de camera retourneren. Scheelt een hoop hoofdpijn.

Imou bestuurbare bewakingscamera
Volledig bestuurbare camera met brede ondersteuning en super eenvoudig te installeren dankzij uitgekiende software.

“Bonjour” geeft apparaten weer op uw Mac. Op internet is hier meer over te vinden. Hier vindt u meer uileg over Bonjour

Het is dus goed mogelijk dat u de ip camera niet werkend kunt maken omdat hij is ingesteld op een ip adres die niet binnen de range van ip nummers valt die uw router afgeeft. Voor een Dahua camera is dit echter makkelijk te verhelpen. Dahua heeft een eigen “configtool” waarmee u het IP adres eenvoudig kunt veranderen. Dahua download pagina Dahua (Echter u kunt ook bovenstaande video gebruiken.)

Wel eerst de “Toolbox” uitpakken en dan “configtool”installeren. Het tooltje vindt uw camera en dan kunt u de IP camera een ip nummer geven die binnen uw netwerk valt.

ip adres IP camera veranderen

Voorbeeld KPN:

Om gevonden te moeten worden in uw netwerk zou bijvoorbeeld uw IP camera IP adres 192.168.2.108 moeten hebben en niet 192.168.1.108 192.168.1.108 en 192.168.1.168 wordt in heel veel camera’s gebruikt.

Oplossing:

In het netwerk waar de ip camera is aangesloten, gaan we de aangesloten pc of laptop een vast IP adres geven. U doet dat al volgt:

Als voorbeeld Windows 10:

Hieronder een filmpje hoe u uw windows 10 PC op een vast ip adres zet: https://youtu.be/99W5MrkRoEY?rel=0

U zorgt ervoor dat de PC en de camera in hetzelfde netwerk zitten. Vervolgens gaat u naar Netwerk en internetinstellingen. Vervolgens weer naar “adapter opties wijzigen”. Daar klikt u met de rechtermuis op de betreffende actieve netwerk verbinding en gaat u naar “eigenschappen”.
Selecteer “Internet protocol versie 4 (tcp/ip)”.

(Onthoud hoe de instellingen staan, straks zet u namelijk deze weer terug.) U kunt nu een vast ip adres, in dezelfde range als van de ip camera, geven aan de PC of laptop. Bijvoorbeeld: 192.168.1.100

hulp bij een ip camera

Vervolgens kunt u met de PC of laptop via de IE browser inloggen op de IP camera en daar in het camera menu het IPadres wijzigen. Nog beter is om de camera op “dhcp” te zetten. Met “dhcp” krijgt de camera straks netjes een ip adres van de router. Sla de gewijzigde instellingen in de camera op en zet vervolgens de PC of laptop weer terug naar de oude instellingen zodat deze weer staat op “Automatisch een IP-adres laten toewijzen”

Nu kunt u de ip camera werkend krijgen en via de IE browser naar het gewijzigde IP adres van de camera. Heeft u de camera op “dhcp” gezet dan kunt u hem nu met de IPcamera scanner of voor Mac “Bonjour” vinden in uw netwerk. Voor Dahua gebruikt u uiteraard de handige gratis “configtool”

ip camera via app bekijken

U heeft uw IP camera aan de praat en wilt hem graag via een app bekijken? Een mooie gratis app voor de meeste IP camera’s is IPcamviewer

gratis IP camera app voor elke IPc amera

Er zijn er vast meer, maar met de “lite”versie kom je heel ver. Deze is overigens gratis. Er is ook een betaalde versie (pro)  In de app kunt u uw merk en type IP camera vinden. De App heeft al vele camera’s in zijn lijst staan. Staat uw camera er niet bij? Kies dan “Unknown Brand” en “Onvif Camera”.

Hoe kunt u uw IP camera via de app bekijken? Allereerst heeft uw IP camera een IP nummer. Deze vult u in in de App, samen met het poortnummer. Het IP nummer van de IP camera kunt u achterhalen met de IP scanner. U kunt ook zoeken door op uw pc in uw netwerk te gaan zoeken. Binnen uw eigen netwerk zal dan de IPcamera te zien zijn op uw telefoon of tablet.

IP camera werkend krijgen buiten het eigen netwerk

Als u nu naar buiten gaat en u wilt uw camera zien, dan heeft u uw ip-adres nodig van uw internet aansluiting. Immers het eerder gevonden IP adres is het adres binnen uw netwerk. Wij hebben nu in de app eigenlijk uw huisadres nodig

Het interne ip adres wat met 192.168 begint is vanaf buiten nooit te vinden zonder een feitelijk huisadres. En dat huisadres heet het “ISP nummer”

Het ISP nummer vindt u door thuis op uw pc of tablet naar httt://www.myip.nl te gaan.

Dit ISP adres gebruikt u in de app, samen met het poortnummer. Om het geheel werkend te krijgen, moet u wel de juiste poort “forwarden” in de router. Dat betekend dat u de camera poort open zet in de router naar buiten toe.

Hoe dat precies moet, staat in de gebruiksaanwijzing van uw router. Er zijn er zoveel, dat dat onmogelijk is om deze hier allemaal te beschrijven. Echter u kunt inloggen in het beheersysteem van een router door in een willekeurige browser in het URL-vak 192.168.0.1 of 192.168.1.1 of bij KNP 192.168.2.254 in te typen.

Er dient vaak ook een standaard paswoord als admin ingevoerd te worden. De bovenste drie IP-adressen kunnen worden gebruikt om in te loggen op de router. Werkt een van de bovenste 3 IP’s niet, dan moet de handleiding van de betreffende router worden geraadpleegd. Hieronder de meest gebruikte router inlog’s:

 • Router      Username      Password
 • D-Link          admin              (laat leeg)
 • Netgear        admin              password
 • Linksys         admin              admin
 • Asus             admin              admin
 • ZyXel            admin              1234
 • TP-Link         admin             admin
 • Belkin            admin             (leave leeg)

In de router is het meestal de standaardpoort nummer 80 die moet worden geopend. Maar ik adviseer om poort 80 in de camera te veranderen en vervolgens de veranderde poort te portforwarden in de router (dit is de veiligste methode). Heeft u dit gedaan, dan kunt u via deze tool checken of de poort ook echt “geforward”is. Nu kunt u via de app uw IP camera overal bekijken.

Mocht het niet werken, probeer dan een andere universele app om uw ip camera werkend krijgen. (even zoeken) Mocht uw radeloos zijn geworden van uw niet werkende IP camera, Dan mag u altijd in onze webwinkelkijken .

Niets moet maar Wij verkopen goed werkende IP camera’s met ondersteuning, die doen wat ze doen moeten. Onze IP camera’s zijn snel geïnstalleerd met afkijk op Iphone, Android, PC en Mac.

Uw eerste IP camera is meestal niet de juiste geweest… De tweede aankoop echter vaak wel!

Het grote voordeel van een goede IP camera is dat u niet meer in de router hoeft te zijn. Met de P2P (peer to peer verbinding) is de camera eenvoudig en snel verbonden. Dit scheelt echt een hoop gedoe! Een ander voordeel is dat het veiliger is! U hoeft namelijk geen toegangspoorten in de router meer open te zetten en u kunt snel uw ip camera werkend krijgen. Scheelt weer een hoop tijd en gedoe.

Scan-code-bewakingscamera

Lees anders ook onze blog over bewakingscamera koop advies

Wel of niet een IP camera kopen?

Als laatste nog een stelregel in deze “ip camera werkend krijgen” blog… Moet u nu wel of niet een IP camera kopen? Het antwoord is simpel… Een IP camera is een systeem. Alleen elk systeem valt of staat met de software en een goede bijbehorende app, Een IP camera is een zeer fijn apparaat. Ga alleen niet voor de goedkoopste want dan kan de software nogal belabberd zijn, met alle problemen die er dan weer bij komen en dat kost tijd en geeft ergenis. Wellicht kwam u zo ook op deze pagina “hulp bij een ip camera”.

Lees ook onze blog over de beveiliging  Zoals eerder gezegd zijn goedkope IP camera’s meestal beperkt en kunnen ze veel tijd opeten voordat u ze werkend heeft. Maar het kan echt anders! Bent u inmiddels uw IP camera zat? en heeft u wellicht uw kostbare tijd verspilt?  Misschien is het dan nu tijd om wel naar een goede IP camera of camera set te kijken?

Dahua-IP-camera

Onze plug and play bewakingscamera systemen:
IN 2 TELLEN AANGESLOTEN EN IN FULL HD!

Bij de IP camera set wordt de camera zelfs automatisch door de recorder gevonden! Makkelijker kan niet!

Nu heeft u hopelijk houvast bij uw ip camera. Wilt u toch een goed werkende IP camera zonder gedoe? Dan weet u ons wellicht te vinden… Bovendien geven wij altijd hulp bij een ip camera die ons is aangeschaft. Hieronder heeft u nog een aantal producten die perfect werken inclusief  onze support. Kijk er eens naar…

IP camera werkend krijgen pagina is bijgewerkt op: 07-06-2021

Laat een reactie achter