Bewakingscamera kopen? lees onze tips.

BEWAKINGSCAMERA KOPEN

U wilt wat hulp bij de aanschaf van een bewakingscamera?  Natuurlijk, anders was u niet op deze pagina gekomen. Waarschijnlijk ziet u door de bomen het bos niet meer en kunt u hier een bewakingscamera vergelijken. Daarbij kunt u hier wat hulp krijgen mbt een bewakingscamera kopen.

U weet al wat voor een Bewakingscamera u wilt Kopen?

Als dat zo is klik hieronder dan op een van onze mooie FULL HD t/m  4K bewakingscamera’s. Inclusief onze ondersteuning en Nederlandse instructies zodat de installatie slaagt!

Bewakingscamera kopen of bewakingscamera vergelijken maar u weet nog NIET welke?

Heeft u geen keuze gemaakt of nog niet gevonden wat u zoekt? Het is inderdaad lastig maar….

Wist u dat u eigenlijk met 3 soorten camera’s alles kunt doen?
(Er is gewoon teveel keus… daarom hebben wij in onze winkel
een selectie met alleen goede camera (sets)!
Een camera kopen wordt zo al veel eenvoudiger!

Omdat vele termen verwarrend kunnen zijn hebben we onderaan deze pagina nog wat termen uitgelegd die u vaker tegen zult komen. In aanvulling op deze camera kopen pagina hebben wij nog een handige pagina om u verder te helpen. KLIK HIER om verder te lezen.

Bewakingscamera kopen die alles ziet!

Overzicht bewakingscamera maar minder herkenning

Bewakingsamera met detail overzicht en goede herkenning

Bewakingscamera kopen detail camera

Aangezien mensen in eerste instantie alles graag willen zien, kiezen ze voor een groothoek lens. Dat is heel logisch Maar….. wist u dat…

 • Hoe meer uw beveiligingscamera ‘ziet’ hoe kleiner de objecten worden? Houd daar rekening mee als u een bewakingscamera gaat kopen.
 • Des te kleiner de objecten zijn, hoe minder detail u ziet?
 • Minder detail, is dus des te moeilijker om iets te herkennen.
 • Zou u iemand in bovenstaand voorbeeld nog herkennen?
Dahua ip camera set

De meeste beveiligingscamera’s die inclusief lens worden geleverd hebben een normale kijkhoek. Dat is meestal ook het verstandigst. Een groothoek lens of een telelens zijn alleen nodig in speciale situaties. Wilt alleen een zo groot mogelijk globaal overzicht, zonder dat details er toe doen, is een groothoek lens praktisch. Wilt u vanaf een grotere afstand alleen een toegangsdeur in de gaten houden, dan is een motorzoom lens of een camera dicht bij de deur een handige keuze.

Kortom… in vrijwel alle gevallen heeft u met een standaard camera/lens combinatie het beste beeld. Wilt u meer zien, hang dan meer beveiligingscamera’s op, of kies voor een motorzoom camera waarbij u de kijkhoek kunt instellen.

De belangrijkste camera eigenschappen die u nu bij een bewakingscamera kopen moet hebben!

De beste aanbeveling die we toch kunnen geven is om een systeem aan te schaffen die goed nachtzicht heeft en intelligente bewegingsdetectie. Dit is vanaf 2021 nu echt de nieuwste en meest belangrijke bewakingscamera eigenschappen. Eigenschappen die videobewaking enorm verbeteren. Met Starlight heeft u geen vertekende nachtbeelden meer en met intelligente bewegingsdetectie (IVS) zijn valse meldingen verleden tijd. Combineer dat met een motorzoom camera en recorder zodat u de kijkhoek op afstand kunt aanpassen en u heeft een super bewakingscamera systeem. Dus bewakingscamera vergelijken ?
Check of de camera starlight en intelligente detectie heeft. 2 moderne eigenschappen die niet mogen ontbreken!

5MP Dahua videbewaking set
 • Dahua 5MP set
 • Kleuren nachtzicht
 • Dahua DVR + 4x motorzoom kleur nachtzicht dome
 • Plug and Play
 • Gratis alarmering
 • Geen abonnements kosten
 • 3 jaar garantie Origineel Dahua

Intelligente 5MP set met starlight en 4x motorzoom

Veel gestelde vragen mbt de aanschaf van een camera of camera set.

VEEL GEBRUIKTE CCTV TERMEN BIJ VIDEOBEWAKING

Veel gebruikte termijn wanneer we een bewakingscamera kopen ….

IP bewakingscamera:

Een IP camera is een Internet protocol camera. Dat houdt in dat voor de doorgave van de beelden het netwerk en internet wordt gebruikt in plaatst van een AV, Coax of BNC kabel zoals dat bij gewone beveiligingscamera’s het geval is. De netwerk + internetverbinding op de locatie waar de camera is geplaatst wordt gebruikt voor de doorgave van de beelden en kunnen daardoor overal ter wereld worden bekeken. De IP camera is los en als set verkrijgbaar.

HDCVI bewakingscamera:

Een HDCVI bewakingscamera is een eigen systeem ontwikkeld door Dahua. Beeld, spanning, audio en besturing gaat over 1 kabel (coax). HDCVI maakt kwalitatieve goede bewaking mogelijk en beelden kunnen over lange afstand getransporteerd worden.

Auto iris:

Beveiligingscamera’s met auto iris kunnen grote lichtveranderingen compenseren. Deze eigenschap kan bijvoorbeeld van belang zijn bij een beveiligingscamera die buiten hangt en zich moet kunnen aanpassen aan (fel) zonlicht en duisternis of in een andere situatie waar het licht veranderd. Een auto iris camera heeft een gemotoriseerd intern systeem dat de Iris op de camera lens geautomatiseerd open en dicht kan doen, vandaar ‘auto iris’. Het beschermen van de cctv beveiligingscamera tegen beschadiging door zonlicht door auto iris is beter dan het dit elektronisch op te vangen.

Alarm input / output:

Sommige recorders en beveiligingscamera hebben alarm input. Dit is een ingang met een + en – signaal waar een externe melder, zoals een bewegingsmelder of deuralarm op kan worden aangesloten. Wanneer deze signaal geven kan er door de beveiligingscamera of DVR een actie worden genomen, zoals het beginnen met het opnemen van de beelden. De alarm output werkt op een soortgelijke manier alleen geeft hier de beveiligingscamera of de DVR het signaal af en kan dit bijvoorbeeld worden aangesloten op een alarm systeem welke bijvoorbeeld een bepaald nummer belt.

Aperture:

Hiermee wordt de opening van de CCTV lens aangegeven, waarvoor een F nummer wordt gebruikt. In de regel betekent een lager F nummer een grotere lens opening waardoor er meer licht door de lens kan worden opgevangen en in situaties met beperkt licht door de beveiligingscamera kan worden gefilmd.

Back light compensation:

Een beveiligingscamera met back light compensations maakt het mogelijk om objecten met sterk zonlicht op de achtergrond scherp weer te geven. Wanneer er een persoon bijvoorbeeld met de rug naar de zon staat en het gezicht dient te worden gefilmd, dan is dat met een beveiligingscamera welke back light compensation heeft mogelijk. Back light compensation wordt tegenwoordig ook vaak aangeduid als WDR. Zie hiervoor het kopje ‘WDR’

Demist:

Is een functie van bepaalde beveiligingscamera´s die zich digitaal scherp stellen mocht er stof, vocht of sneeuw op de camera lens zit.

(2 / 3)DNR:

DNR staat voor Digital Noice Reduction welke er voor zorgt dat er de ruis die bij beperkt licht met het videosignaal wordt verzonden wordt gefilterd zodat er scherper beeld wordt weergegeven.

Bewakingscamera kopen termen vervolg

Video balun:

Een video balun maakt het mogelijk om de beelden van een analoge beveiligingscamera door te sturen via een netwerk kabel. Het woord belun komt van de termen ‘balanced’ en ‘unbalanced’, omdat de functie van de balun is het ongebalanceerde signaal te transformeren naar een gebalanceerd signaal. Video baluns worden in de praktijk vaak gebruikt wanneer er meer dan 40 meter kabel nodig is. Coax of BNC kabels hebben namelijk over langere afstand last van signaal verlies, terwijl bij gebruik van netwerk kabels in combinatie met video baluns het overbruggen van afstanden van meer dan 100 meter mogelijk is.

BNC kabel:

De BNC is de standaard kabel die wordt gebruikt voor beveiligingscamera’s. Doormiddel van een BNC connector (geïntegreerd in de kabel) wordt de beveiligingscamera verbonden aan een DVR of monitor. Veelal heeft de BNC kabel teven een stroomdraad, zodat er voor de gehele doorgave van de signalen maar 1 kabel nodig is en er stroompunt bij de beveiligingscamera hoeft te zijn.

Video compressie:

Met video compressie wordt de manier bedoeld die wordt gebruikt om stilstaande of bewegende beelden vast te leggen. Het doel van videocompressie is het weergeven van de signalen in zo´n hoog mogelijk kwaliteit en een zo klein mogelijke grote. Zo wordt voor stilstaande beelden onder onderre JPEG gebruikt en voor bewegende beelden M-JPEG, MPEG en H.264.

DVR:

DVR staat voor digitale videorecorder welke te vergelijken is met een videorecorder zoals die gebruikt wordt voor de TV. De DVR is het centrale punt van een beveiligingscamera set en heeft een interne harde schijf of SD kaart slot voor de opname van de videobeelden. De DVR ondersteunt ook het afspelen van de beelden en beschikt meestal over een VGA, tulp of HDMI uitgang.

Infrarood (IR)

Infrarood of IR staat voor licht met een lage frequentie die niet zichtbaar is voor het menselijk oog. Bij beveiligingscamera´s wordt infrarood gebruikt om te kunnen filmen in totale duisternis en slechte lichtomstandigheden. Belangrijk om rekening houden bij het plaatsen van beveiligingscamera´d met IR is dat deze niet achter glas kunnen worden geplaatst. Hoewel infrarood onzichtbaar is voor het menselijk oog reflecteert dit wel net als gewoon licht op glas in het donker. Het resultaat hiervan is dat in het donker enkel een witte waas wordt weergegeven.

JPEG / MPEG / H.264:

JPEG is een compressie methode ontwikkeld door de Joint Photographic Experts Group en is de meest gebruikte compressie methode in de CCTV techniek. De laatste jaren wordt in plaats van JPEG steeds vaker gekozen voor H.264 compressie. H.264 compressie kan in dezelfde tot betere kwaliteit dan JPEG beelden opslaan, maar gebruikt hiervoor aanzienlijk minder schijfruimte. Met de komst van steeds beter worden beveiligingscamera die in steeds hogere kwaliteit beelden kunnen doorgeven is de schijfruimte die wordt gebruikt per minuut steeds belangrijker. Verder kan met H.264 compressie beter vanaf een andere locatie met een internetverbinding worden gekeken omdat de door te zenden bestanden kleiner zijn.

Lux:

Maat waarin de lichtgevoeligheid en en hiermee mogelijkheid tot het opnemen van videobeelden in weinig licht wordt aangegeven. Beveiligingscamera’s met een lichtgevoeligheid van 0.2 lux of minder wordt in de regel aangemerkt als lichtgevoelige beveiligingscamera’s en zijn dus beter geschikt voor het filmen in beperkte lichtomstandigheden. Bij zeer weinig licht zullen de lichtgevoelige beveiligingscamera’s filmen in zwart wit. Beveiligingscamera’s met infrarood licht hebben vaak 0 lux wat nodig is om te kunnen filmen in het donker.

Luminance / brightness:

Hiermee wordt een bepaald onderdeel van het video signaal bedoeld welke de monochrome (licht) informatie doorgeeft.

OSD:

OSD staat voor ‘on screen display’ en geeft de menu instellingen van de beveiligingscamera weer op het scherm. Hier staan vaak zaken als tegenlicht en kleur instellingen in.

Pinhole lens:

Is een bepaald soort type beveiligingscamera lens welke een zeer klein aperture heeft. Mestal worden pinhole camera’s gebruikt voor verborgen camera toezicht vanwege het kleine formaat en ‘pinhole’ vorm.

Router:

Een router is een apparaat dat twee of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, bijvoorbeeld internet en een bedrijfsnetwerk, en pakketten data van het ene naar het andere netwerk verzendt. Bij een camera systeem wordt het gebruik van een router vaak genoemd om de IP camera of beveiligingscamera op het internet aan te sluiten zodat de beelden vanaf een andere locatie of mobiele telefoon kunnen worden bekeken.

Port Forwarding:

Een firewall beschermt u tegen indringers van buitenaf op uw netwerk. Port forwarding is het open zetten van een poort in de Firewall om communicatie met uw camera of recorder van buitenaf mogelijk te maken.

Signal to noice ratio (S/N ratio):

Hiermee wordt de ratio bedoeld tussen de signal sterkte en de ruis levels op een audio of video signaal.

TVL (TV lijnen)

Zijn een maat waarmee de resolutie van een beveiligingscamera wordt aangegeven. Hoe hoger het getal des te hoger de resolutie van de camera is. 380 TV lijnen wordt gezien als de minimum resolutie die een beveiligingscamera dient te hebben voor een redelijk beeld.

Varifocal lens (Zoom)

Hiermee wordt een beveiligingscamera lens bedoeld die in staat is de focal lenght te veranderen. Veel van de premium beveiligingscamera´s hebben 2 draaiknoppen waarmee en de zoom en de focus handmatig kan worden geregeld. In plaatst van een standaard aantal MM die de lens heeft is dit dus tussen een bepaalde afstand afhankelijk van de situatie in te stellen.

WDR:

Een WDR beveiligingscamera (Wide Dynamic Range) is speciaal geschikt voor het doorgeven van heldere beelden van objecten die omringd zijn met sterk licht, terwijl de achtergrond zichtbaar wordt gehouden.

IVS: Intelligent Video surveillance en intelligente bewegingsdetectie

Danzij IVS kunt u nu intelligent bewaken en zijn valse meldingen bij beweging verleden tijd. Daarnaast zijn er intelligente camera’s en recorders met SMD en perimeter protection. Intelligente detectie vormen die camera beveiliging zoveel beter maken.

bewakingscamera kopen FAQ en termen ©365cam 2023

Winkelwagen