draadloos

Draadloze bewakingscamera

Draadloze bewakingscamera
ons advies

Het is het meest gevraagd… de draadloze bewakingscamera! Draadloos omdat het makkelijk is of omdat de garage te ver van het huis staat. Een draadloze bewakingscamera is snel te installeren en je hebt geen kabels. Zo zijn er inderdaad genoeg voordelen te noemen over een draadloze bewakingscamera. Maar nadelen zijn er ook. Lees daarom snel verder.

Meestal als de telefoon gaat bij 365cam, is de vraag of wij een draadloze buiten bewakingscamera hebben. Vandaar dat ik nu eens een draadloze blog erover ga schrijven.
Van wifi tot bewaking over het stopcontact, we leggen het u hier uit.

Draadloze bewakingscamera

Draadloos in de praktijk

Stel u heeft met een aantal personen een walkie talkie (draadloze communicatie) U vraagt een ieder om contact met elkaar te houden. Iedereen weet dan dat dit nooit vlekkeloos gaat. Er zijn meerdere walkie talkies die kunnen op elkaar storen. Sommige zijn weer buiten bereik en bij andere is de verbinding slecht hoorbaar. Kortom het is nooit 100%

Rare vergelijking? Misschien , maar dit kan ook gebeuren met al uw draadloze bewakingscamera’s. Komt nog eens bij dat video veel meer informatie heeft dan spraak of tekst. Audio is misschien slechts 30kb aan data en bij video is dat al gauw 3000kb. Dat is 100 x meer informatie dat moet worden overgezonden. Plus een klein kraakje is bij audio niet zo erg, maar in beeld wel! Camerabeelden moeten voor herkenning altijd zuiver zijn en helemaal bij nachtopnames.

In een artikel van het Agentschap Telecom van 9 maart 2015, wordt uitgelegd dat wifi vaak problemen geeft.
De vele netwerken die in de lucht zijn storen elkaar en beperken de verbinding.
Mensen hebben tegenwoordig veel apparatuur die via wifi communiceert en de wifi signalen van andere gebruikers beïnvloeden de kwaliteit. Verbindingen zijn slecht of vallen hierdoor zelfs weg.

Lees hier het hele artikel.

5ghz wifi en 80ghz wifi

Nu wordt er in het artikel gesproken over 5ghz als oplossing, maar dat is het niet…
5ghz signalen hebben last om door muren heen te gaan en hebben daardoor een beperkt bereik. Normale wifi signalen zitten op 2,5ghz. Maar gaan we hoger in frequentie, bijvoorbeeld 5ghz of zelfs naar het in ontwikkeling zijn van 80ghz, dan gaan we richting het licht spectrum. Licht gaat niet door muren en kan ook niet een hoekje om. De verbindingen zullen dan heel beperkt zijn en je zal bijna in het zicht van de wifi router moeten gaan staan om verbinding te hebben. Niet handig dus. Voordeel is wel dat je meer data kan versturen. Dat is voor video interessant, maar dan moet de IP camera wel in het directe zicht van de zender/ontvanger staan.

Vuistregel draadloze bewakingscamera

Installateurs en een ieder die zich professioneel bezig houdt met videobewaking hanteren de volgende regels;

  • Bewaken via een vaste draad geniet altijd de voorkeur!!!
  • Draadloos is nooit 100% betrouwbaar. (Zowel wifi als over het 230v lichtnet)

De betere draadloze bewakingscamera oplossing!

Een camera met draad is altijd de beste oplossing, maar is de nood hoog dan kunt u voor een camera met wifi of met een losse lan adapter kiezen. (accespoint)
Voordelen zijn:

  • Betere adapter dan die van de meeste draadloze camera’s (standaard wifi bewakingscamera’s hebben vaak een eenvoudige en verouderde wifi chip)
  • Groter bereik dan die van standaard draadloze camera’s
  • Minder kwetsbaar… (draadloze camera’s hebben altijd een antenne die niet vandaalbestendig is en kwetsbaar is)
  • Standaard draadloze camera’s zijn vaak te onderscheppen door derden
  • Een draadloze adapter heeft meer instel mogelijkheden en ondersteuning. (hij is er voor ontworpen)

Dahua en Hikvision hebben ook enkele goed beveiligde wifi camera’s. Deze zijn net zo goed als de camera met een losse acces point en zijn ook goed te beveiligen. Bijvoorbeeld de Dahua SD22404T-GN-W die hieronder staat. Let wel op dat u goed wifi bereik heeft op de plek waar de camera komt te hangen.

Draadloze camera voor lange afstand

Voor de langere afstanden en tevens een betere verbinding dan wifi, heeft Dahua onderstaande zend/ontvangers. Hiermee kunt u een perfecte draadloze verbinding tot stand brengen. Zodoende kunnen bewakingscamera op grotere afstand zonder kwaliteitsverlies met de router worden verbonden.
Uiteraard verkopen wij deze ook. Voor meer info kunt u ons even contacten.

Draadloze bewakingscamera oplossingen


Als u aan de slag gaat met een wifi cameras, is een goed wifi netwerk essentieel. Ubiquity heeft draadloze oplosingen voor bewakingscamera’s, zoals Access points en lange afstand wifi oplossingen. De bijgeleverde unieke software (windows en Mac) zorgt ervoor dat u uw draadloze verbindingen centraal kunt beheren en instellen. Nog beter is om een Mesh netwerk aan te leggen. Hiervoor zijn tegenwoordig meerdere oplossingen verkrijgbaar. Omdat elk wifi punt gekoppeld is, heeft een Mesh netwerk een groter en stabieler bereik. Nogmaals, een draadloze camera oplossing, (wifi en over het stopcontact) kan nooit een camera met draad evenaren. Zorg daarom iig dat u een goed netwerk heeft , icm een goede beveiligde camera zoals de bovengenoemde dahua. Succes!

Deze blog is 03-06-2021 bijgewerkt

Laat een reactie achter