Camerabewaking samen met de buren

Camerabewaking met de buren

Buren, camera en privacy

Misschien denkt u eraan om samen met de buren een camerasystyeem aan te schaffen? Camerabewaking kan een effectieve manier zijn om de veiligheid rondom uw huis te vergroten. Als u overweegt om samen met uw buren camerabewaking aan te schaffen, zijn er enkele punten waar u wellicht rekening mee moet houden. Wat zijn de mogelijkheden en is dat handig om te doen? Maar ook zakelijk kan u buren hebben. Denk bijvooorbeeld aan 2 bedrijfspanden. We behandelen in dit artikel de stappen en het samen aanschaffen van camerabewaking.

Camerabewaking met de buren

SAMEN MET DE BUREN CAMERA BEWAKING AANSCHAFFEN KOMT STEEDS MEER VOOR.

Overleg met Uw Buren

Wanneer u van plan bent cameras op te hangen, betrek dan de naaste buren erbij. Het meest belangrijk is in onze ervaring communicatie. Leg uit waarom u gaat bewaken en misschien hebben zij er ook baat bij? Steeds vaker besluiten bewoners om camerabewaking met de buren samen te doen.

Mag ik buiten camera’s ophangen?

Allereerst mag u uw eigendommen bewaken. Aangezien een camerabeeld niet kneedbaar is, mag u een stukje openbare weg meenemen. De camera moet dan echt bedoeld zijn om uw eigendommen te bewaken en dat is in Nederland toegestaan. Wat niet is toegestaan is, is om bewust uw buren of openbare weg te filmen.

Voordelen van camerabewaking met de buren

 • Kostenbesparing bij de aanschaf.
 • Investering in een gezamelijk back-up systeem.
 • Verdere verhoging van het zicht en de veiligheid

Locatie van de camera en de privacy van uw buren.

Bepaal samen met uw buren de optimale locaties voor de camera’s. Zorg ervoor dat de camera’s alleen uw eigen bezittingen filmen, zoals uw huis, tuin en oprit. Vermijd het filmen van de eigendommen van uw buren of de openbare weg. Een goede afstelling is cruciaal om de privacy van iedereen te respecteren Maar stel er wordt in de buurt aantoonbaar ingebroken of er vinden diefstallen plaats van voorwerpen of er is sprake van dreiging. Dan weegt het belang van camerabewaking zwaarder dan bijvoorbeeld de privacy van de buren.

Is een camerasysteem met de buren samen handig?

Wanneer u op goede voet bent met de buren, kunt u een camerasysteem delen. U stelt dan de recorder centraal op en verbindt alle cameras met de centrale camera. Er zijn wel een paar nadelen aan deze opstelling van een gedeeld cameras-systeem.

 • De privacy van een gedeeld camera-systeem. U kunt namelijk wel elkaars beelden bekijken.
 • Wat te doen met de installatie als uw buren gaan verhuizen of komen te overlijden.
Camerabewaking met de buren en een gedeeld camera-systeem

Op een recorder kunnen meerdere gedeelde cameras

 • Groter bereik van het te bewaken gebied
 • Aanschafprijs van 2 systemen kan vaak voordeliger uitvallen
 • Vergroting van de veiligheid

Camera-systeem met de buren met ieder zijn eigen opslag.

U kunt in plaats van een gedeelde recorder beter een eigen recorder nemen . Op die manier heeft ieder zijn eigen systeem. Privacy is dan gewaarborgd en er zijn dan ook geen problemen meer bij een eventuele verhuizing.

Woon je in een huurwoning? Dan kunnen er voorwaarden mbt camera’s in het huurcontract staan. Voor de installatie van een camera of slimme deurbel moet je dan om toestemming vragen.

Camera met privacy filter voor de buren

Onze bewakingscameras en recorders van Dahua hebben allemaal een instelbare privacy mogelijkheid. Op die manier kunt u de buren uit het beeld en de opnames halen door simpelweg hen af te dekken. Het privacy masker is geheel naar wens vorm te geven. Zie de afbeelding als voorbeeld van het privacy-menu.

Privacy mask buren camera

Waarschuwings sticker nodig bij camerabewaking ?

In sommige situaties is het nodig om personen op de hoogte te stellen over de aanwezigheid van camerabewaking. Bijvoorbeeld met een camerasticker of bordje. Vooral voor bedrijven is dit zeer belangrijk. Dus gaat u uw onderneming of woning voorzien van een camera, dan moet u dit altijd kenbaar maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Openbare buitenruimte
 • wachtkamer of ruimte waar bezoekers of werknemers komen
 • Algemene toegangsdeur of poort
 • Werkruimte of expeditieruimte
 • Een prive situatie waarbij u een deel van de openbare weg filmt.

Let op dat de regels voor Nederland gelden. Voor België is de wetgeving weer anders. Camerabewaking met de buren blog is voor het laatst op 11-07-2024 bijgewerkt.

Wilt u een kant en klaar systeem? bekijk dan onze complete sets. Wilt u een systeem op maat? contact ons dan gerust.

Laat een reactie achter

Winkelwagen