Beste vandaalbestendige camera

Beste vandaalbestendige camera

Wat is de beste vandaalbestendige camera en waar moet deze minimaal aan voldoen? In deze blog stellen wij wat vandaalbestendige bewakingscameras voor maar geven wij u ook tips mbt een camera die eventueel vernield zou kunnen worden.

Wat is een vandaalbestendige camera?

Een camera die op een bepaalde manier gecontrueerd is, zodat hij bestand is tegen vandalisme, heeft een IK normering. Dergelijke cameras zijn bestand tegen de inpact van een hard voorwerp, denk hierbij aan een hamer of steen, en noemen we vandaalbestendig.

Wat is betekent IK10 bij een camera?

De IK-waarde van een product is een indicatie voor de slagvastheid. De letter K staat voor Kinetische energie en wordt in een waarde varierend van 0-10 uitgedrukt. Hoe hoger het getal hoe beter. Een vandaalbestendige bewakingscamera die in de buitenruimte wordt toegepast, zal dan ook een IK10 cijfer hebben. Hieraan kunt u zien dat de camera vandaalbestendig is.

Kan een vandaalbestendige camera stuk?

Wanneer een camera een IK10 cijfer heeft, dan wil dat niet zeggen dat de camera onfeilbaar is. Wanneer een kwaadwillende met een hamer herhaaldelijk klappen op de camera geeft, zal de camera uiteindelijk toch gaan bezwijken.

Welke vandaalbestendige camera uitvoeringen zijn er?

Er zijn diverse bewakingscameras die tegen vandalisme bestand zijn. De meest bekende is de camera met kap oftewel de dome camera. Vervolgens is deze vandaalbestendige dome in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zoals;

  • Resolutie van 2MP t/m 8MP
  • Met of zonder motorzoom
  • bestuurbaar
  • klein of groot model
  • Kleur
beste vandaalbestendige camera

Voorbeeld van de nieuwste vandaalbestendige Dahua 8MP camera met intelligentie.

Naast de vandaalbestendige dome camera is er ook de vandaalbestendige bullet camera (recht model) Als u op zoek bent naar een camera die bestand is tegen vandalisme, dan nodigen wij u graag uit om onze IK10 cameras onderaan deze pagina te bekijken.

Is een camera die vandaalbestendig is altijd nodig ?

Onze ervaring is dat een vandaalbestendige bewakingscamera niet altijd nodig is. Ten eerste zal een kwaadwillende in een woonwijk nooit de aandacht op zich willen richten door veel lawaai te gaan maken. Ten tweede is de camera eenvoudiger onklaar te maken door er snel iets op te spuiten.
Echter wordt het anders als de camera op een afgelegen plek wordt opgesteld. U kunt zelf wel het beste nagaan of een dergelijke beschermende camera nodig is. Aan de andere kant geldt ook weer ” baat het niet dan schaadt het niet”

De beste vandaalbestendige camera blog

Bewakingscamera met extra bescherming

Maar een vandaalbestendige cam kan ook worden ingezet in een omgeving waar meer bescherming noodzakelijk is. Een bewakingscamera met extra bescherming tov een normale camera dus. Denk hierbij aan een camera voor in de industrie of bouw waar eventueel tegen de camera kan worden aangestoten. Eventueel zijn er ook losse camera behuizingen verkrijbaar voor extra camerabescherming.

Zijn er nadelen bij een vandaalbestendige camera?

Er zijn geen nadelen bekend aan het gebruik van een camera die tegen vandalisme bestand is. Wel kan een dergelijke camera iets duurder in de aanschaf zijn. Verder is er in de categorie dome modellen vaak wel iets meer keuze.

Onze vandaalbestendige Dahua camera met 5 jaar garantie

Deze blog is voor het laats bijgewerkt op 11-07-2024

Laat een reactie achter

Winkelwagen