Wat is een TIOC bewakingscamera ?

Tioc camera

Wat is een TIOC bewakingscamera?

Wat is een TioC bewakingscamera ? TioC is de Engelse afkorting voor ” Three In One Camera” . Een TIOC bewakingscamera staat dus voor een 3 in 1 camera. Het is de nieuwste innovatie op cctv gebied en maakt bewaking krachtiger en beter. De Dahua TIOC camera combineert een aantal belangrijke innovaties met als aansturende kracht zijn ai technologie. Is deze TIOC slimme bewakingscamera de beste camera van dit moment? Lees snel verder op deze uitleg tioc camera pagina

Belangrijkste functies van de TIOC camera

“Tioc” staat dus voor “Three-in-One Camera” oftwele een drie in 1 bewakingscamera. Daarom verwijst TIOC naar de volgende drie belangrijkste functies van deze camera:

PERIMETER BEVEILIGING

De Dahua Tioc-camera maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om geavanceerde objectdetectie mogelijk te maken. Het kan verschillende soorten objecten detecteren, zoals mensen, voertuigen en dieren, en kan onderscheid maken tussen verschillende objectklassen.

HOGE BEELD VERWERKING

De Tioc-camera heeft een hoge resolutie beeldsensor en een kwalitatieve lens om heldere beelden van hoge kwaliteit te leveren, zelfs bij weinig licht. Het biedt ook functies zoals beeldverbetering, ruisreductie en beeldstabilisatie om de beeldkwaliteit te optimaliseren.

ACTIEVE AFSCHRIKKING

De Dahua Tioc-camera is uitgerust met ingebouwde sirenes, flitslichten en andere afschrikmiddelen om ongewenst gedrag af te schrikken. Bij detectie van verdachte activiteiten kan de camera automatisch een alarmsignaal activeren om potentiële indringers af te schrikken.

Een Tioc camera is enorm krachtig en heeft de meeste nieuwe innovaties aan boord. Met een Tioc bewakingscamera kan u eigenlijk nooit fout gaan. Tenzij u hem verkeerd monteert natuurlijk. Maar voor de rest is het een zeer krachtige bewakingscamera.

Let op dat de specificaties en functies van de Dahua Tioc-camera kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke model en de firmware-versie. Het is altijd raadzaam om de officiële documentatie van Dahua Technology te raadplegen voor gedetailleerde informatie over een specifiek product.

De TIOC bewakingscamera is de nieuwste slimme IP camera

De Tioc heeft de meeste gereedschappen aan boord voor een slimme en optimale videobeveiliging.

Nieuw functies zoals;

  • KLEUREN NACHTZICHT
  • PERIMETER BEVEILIGING
  • SMART VERLICHTING
  • INTELLIGENTE DETECTIE
  • SIRENE
  • LICHT EN GELUID OM AF TE SCHRIKKEN
  • 2 WEG COMMUNICATIE
365cam TioC presentatie film

Wat is een TIOC bewakingscamera zijn tweeweg communicatie ?

Vervolg uitleg tioc camera;
De tioc camera slimme IP camera heeft ook tweeweg communicatie. (heen en weer spreken dus) Daarom is het dus mogelijk om met de persoon die bij de camera aanwezig is te communiceren. Heen en weer spreken dus. Daarnaast zijn er nu 2 ingebouwde microfoons. Hiermee geeft Dahua aan dat de audio weergave over grotere afstand sterk verbetert is.

4K beveiligingscamera TIOC

Naast de tweeweg-audio voor communicatie op afstand is er ook ondersteuning voor opslag op een sd-kaart, NAS of een recorder. Uiteraard is er ook toegang op afstand via een smartphone-app of een webbrowser.

Wat is het verschil tussen een normale bewakingscamera en een TIOC bewakingscamera ?

Wat is een TIOC bewakingscamera zijn verschil t.o.v. een normale bewakingscamera?
Ten eerste heeft hij smart verlichting waarvan een combinatie van lichtgevoelige sensor en nieuwe belichting een van de beste resultaten geeft op het gebied van camerabewaking. Vrij uniek dus.
Ten tweede zijn ai technologie gecombineert met afschrik functies. Daarom kunnen op deze manier indringers tijdig worden verjaagd. Deze TIOC camera is een echte slimme bewakingscamera. Dit maakt hem uitermate geschikt om uw waardevolle eiegendommen te bewaken. Zakelijk kan dit zeker interessant zijn. Bijvoorbeeld voor een opslag of winkel.

Tio camera uitleg buitenzijde.

Ten opzichte van normale bewakingscameras heeft de TIOC beveiligingscamera dus instelbare sirene en of licht effecten om een indringer te verjagen. Verder is het mooie hiervan dat het te koppelen is aan intelligente detectie. Dit maakt een nauwkeurige detectie tov conventionele camera’s mogelijk. Daarbij zijn de functies naar eigen wens in te schakelen.

Maar dat is nog niet alles. Zo heeft de TIOC ook de volgende extra functies die andere cameras niet hebben zoals:

Zichtaanpassing

Dankzij ai zal de camera zijn weer te geven beeld optimaal aanpassen. Een proces wat op de achtergrond zijn werk doet

Alarm zones

De mogelijkheid meerdere alarmzones te maken. Elke zone heeft dan zijn eigen functies. Bijvoorbeeld wel of geen licht en geluid bij detectie

AI SSA

(Scene Self-adaption) technology kan meerdere scenes analiseren, regen, sneeuw, tegenlicht en zo voor het beste beeld zorgen.

Ai algoritmes worden door de camera toegepast waardoor er specifiek op personen en voertuigen kan worden gedetecteerd. Daarnaast kan een schema worden toegepast wanneer eventueel alarmfuncties wel of niet actief moeten zijn.

Veel gestelde vragen en uitleg Dahua TIOC camera

Deze wat is een TIOC bewakingscamera blog is op 12-06-2024 bijgewerkt

Meer Tioc op de Dahua pagina

Laat een reactie achter

Winkelwagen