Goede keuze maken bewakingscamera

slechte bewakingscamera beelden op tv. Hoe kan dat toch?

Slechte bewakingscamera beelden op TV

Ik zie nog steeds vaak op televisie zeer slechte bewakingscamera beelden! Hoe kan dat toch? We leven in een moderne tijd, kan dat nog steeds niet anders? U herkent het vast wel en onlangs was er wederom een dief op een bewakingsvideo, die slecht te herkennen was! Sterker nog… Ik denk dat zijn eigen moeder hem nog niet eens zou herkennen. Maar hoe komt dit ? en wat gaat er precies fout bij de aanschaf van een bewakingscamera? Gaat u ook in de bekende valkuil trappen?

Oorzaken slechte bewakingscamera beelden.

  • Leeftijd apparatuur
  • Goedkoop is meestal duurkoop.
  • Teveel in beeld
  • Concurrentie en offerte
  • Analoge (verouderde) techniek
  • Goedkoopste bewakingscamera op Internet
  • Onderhoud
  • Conclusie

1 Leeftijd bewakingscamera apparatuur

Allereerst de slechte bewakingscamera beelden door de leeftijd. Het zijn installaties die inmiddels verouderd zijn. Niemand kijkt er meer naar om en als er dan een keer aanspraak op wordt gemaakt, vallen de beelden erg tegen! Inmiddels nemen we alles digitaal op en heeft een goede camera minstens 2 Megapixels.

2 Goedkope camera of dure camera ?

Verkeerde bezuiniging op een camera installatie kan ook van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Internet is vol met aanbiedingen en er is te veel aanbod. Natuurlijk kan je een leuk goedkoop setje in de aanbieding aanschaffen, maar verwacht er dan niet te veel van. alle waarden naar zijn geld.

Belangrijk is om u goed te laten informeren en helder te krijgen wat uw verwachtingen zijn. Vaak geldt toch, goedkoop is duurkoop! Een beetje goede merk IP camera begint zo rond de €150.-

Camerabewaking de goedkoopste op internet

Waarom nu deze opdringerige titel? Ik wil hier even mee aangeven dat dit voor velen werkt. Echter een camera zuiver op prijs aanschaffen is natuurlijk niet de juiste weg maar het verklaart mede waarom we vaak slechte beelden zien.
Tevens doet het internet ook iets vreemds met ons. We missen de interactie met bijvoorbeeld een verkoper en we zijn alleen nog maar bezig om het goedkoopste product te vinden. We blijven maar vergelijken en zoeken. Ik doe dat zelf ook, dus blijkbaar lokt het internet dit bij ons uit. Zou het niet beter zijn als we het andersom deden? Eerst een systeem op prestatie en betrouwbaarheid selecteren en dan pas naar de prijs kijken ? Daarbij wordt vaak gedacht dat een camera een camera is. Als dat zo zijn zouden duurdere modellen allang niet meer te leveren zijn.

Het besef van goede beelden komt pas op het moment dat er daders herkend moeten worden.

3 Neem bij een camera niet teveel in beeld

Dan komen we nu bij het digitaal inzoomen. Omdat de meeste camera’s als “overzicht” camera worden opgehangen, moet er ingezoomd worden om de dader te herkennen. Dit valt of staat met de kwaliteit van de beelden. Hangt er nu een kwalitatieve goede camera dan kan er achteraf nog een behoorlijk eind worden ingezoomd. Zorg daarom naast een overzicht camera eventueel ook voor een detail camera. Deze is voor u belangrijk bij bijvoorbeeld toegangspoorten of deuren, een kassa en looproute.

4 Camera offerte tip

Vaak worden er meerdere offertes aangevraagd bij beveiligingsbedrijven. Omdat een bedrijf graag de opdracht wil binnenhalen, zal er een zo’n scherp mogelijk prijs gemaakt worden. Om de offerte binnen te halen, moet er op kwaliteit worden ingeleverd. (het geld moet ergens vandaan komen en op arbeidsloon kan vaak niet bezuinigd worden). Onze tip is om altijd te kijken naar wat er onder de motorkap geleverd wordt!

Goede keuze maken bewakingscamera

In deze parkeergarage is zelfs helemaal geen camerabeeld meer. Water en techniek is vaak geen goede combinatie.

5 Slechte bewakingscamera beelden door (verouderde) techniek

Analoge sd tv techniek is ontwikkeld in de jaren 40. het systeem is beperkt, gevoelig voor beeldstoringen en de hoogste resolutie is te laag. Gelukkig is dit systeem in de minderheid maar er zijn nog zat van deze installaties in Nederland actief. Deze geven dan ook vaak de bekende slechte beelden op ” opsporing verzocht” .
Ons advies is om een oudere camera set even opnieuw te beoordelen en indien nodig toch op te waarderen.

Infrarood nachtzicht vs starlight nachtzicht

De meeste ellende vindt toch ‘snachts plaats en dan willen we natuurlijk goede beelden.
Om in de nacht te bewaken was er eerst het infrarode nachtzicht. (wordt nog steeds op cameras verkocht met 20 meter of meer meters nachtzicht.) Nadeel van infrarood nachtzicht is dat het een vertekend zwart wit beeld is. Kan je niks aan doen dat is gewoon het effect van infrarood nachtzicht. Beelden van infrood cameras zijn vaak onbruikbaar. Met de komst van het nieuwe Starlight en FGull Color cameras is dat gelukkig een ander verhaal. Naast Starlight is de Full Color camera de meest lichtgevoelige camera van dit moment.

Starlight
Infrarood nacht beelden zijn niet de beste (voorbeeld links)

Digitale camerabewaking

Nieuwe FULL COLOR cameras met alarm

Ten eerste maakt digitale camerbewaking het mogelijk om in hoge kwaliteit beelden met hoge resolutie op te nemen en verzenden. IP , HDCVI camera en recorders kunnen tegenwoordig makkelijk een resolutie tot 8K aan. Dat is alsof je van een loopfiets naar een formule 1 auto gaat. Ten tweede is de afkijk, het gebruik en de opname ernorm verbeterd.

LIEVER GEEN INFRAROOD BEWAKINGSCAMERA MEER, MAAR EEN STARLIGHT OF FULL COLOR KLEUREN NACHTZICHT CAMERA

6 Goedkope bewakingscamera vs kwaliteit

Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Houd in gedachte dat er maar een paar professionele spelers op de bewakingsmarkt zijn, zoals bijvoorbeeld Dahua en Hikvision en kies vervolgens daaruit. Kies voor een merk set bij een erkende webshop. Ga minimaal voor 2MP resolutie. Op dit momnet is 4MP erg gangbaar. Verder is een Starlight camera of Full Color voor in de nacht tegenwoordig echt een must! Gebruik aub liever geen infrarood nachtzicht meer, dat is verouderde techniek, tenzij het echt niet anders kan.

Op prijs een bewakingscamera uitzoeken is nooit de beste methode.

slechte bewakingscamera beelden voorkomen

Slechte camera beelden door achterstallig onderhoud

Vooral bij bedrijven hangen vaak installaties al jaren. Particulieren hebben meestal hun zaakjes beter op orde.

7 Onderhoud videobewaking

Een bewakingscamera wordt ook vies, zeker als hij al een tijdje hangt. Het weer, stof, insecten en vuil in de lucht zorgen ervoor dat de beeldkwaliteit achteruit gaat! (De verwaarloosde camera hierboven is wel heel erg verwaarloosd) Regelmatig een beetje onderhoud is daarom een pré en kan de beeldkwaliteit verhogen!

Maar soms worden bedrijven ook overgenomen. Daarom kan het gebeuren dat de nieuwe eigenaar geen oog heeft voor de bestaande installatie. waarschijnlijk is dat in het voorbeeld hierboven gebeurd.

Slechte bewakingscamera beelden conclusie

Kortom, slechte beelden zijn echt niet nodig. Investeer in een professionele IP bewakings-installatie van bijvoorbeeld Hikvision of Dahua. Is de herkenning van mensen en details belangrijk voor u? Kies dan een merk set met minimaal 2MP camera. Lees de technische specificaties en als u dat lastig vindt, laat dan iemand anders er naar kijken. Op dit moment is een 4MP camera het meest gangbaar. Wilt u in het duister ook goede beelden? kies dan sowieso voor een bewakingscamera met Starlight of Full Color.

merkloze recorder

Helaas wordt de consument nog steeds verleid met mindere systemen. Al dan niet ondersteunt met agressieve reclame. Voorbeeld hierboven van een merkloze, zogenaamde HD recorder. U herkent ze doordat er geen merk op staat of alleen een technische term zoals “H264” | “HCVR” of “recorder” .

(Dahua, Hikvision, Sony, Axis, Honeywell, Samsung, zijn voorbeelden van echte cctv merken.) De naam van de webshop kan nooit als officieel merk beschouwd worden. Het zijn vaak goedkope Chinese setjes met een leuke marge voor de verkoper. Maar het is uiteraard aan u. Hopelijk heeft u wat aan deze tips.

Goede keuze maken bewakingscamera

HET MEEST BELANGRIJK BLIJFT OM VOOR EEN PRO MERK SYSTEEM TE KIEZEN MET EEN GOEDE LENS ICM KLEUREN NACHTZICHT! DE LENS GAAT ALTIJD VOOR MEGAPIXELS !

Belangrijk is om u goed te laten adviseren. IP en HDCVI zijn allebei goede systemen maar het kan zijn dat IP beter bij u past dan HDCVI. Laat u dus nooit een cctv systeem opdringen.

artikel slechte camera beelden

Artikel in het AD

Update 12-03-2024:

In de laatste paar jaar is er met de komst van Starlight, Full Color, intelligentie en 4K systemen heel veel veranderd op cameragebied veranderd. Persoonlijk vind ik dat een bewakingscamera tegenwoordig GEEN infrarood nachtzicht moet hebben maar minimaal starlight of Full Color met daarnaast intelligentie.
Alleen heel veel wat online verkocht wordt, heeft dit helaas niet.
Kijk en vergelijk daarom! Een goede keuze maken voor een bewakingscamera kan lastig zijn. Als u wilt kunnen wij u daarbij helpen.

Wellicht zijn onderstaande blogs ook interessant voor u?
Het merk Dahua
Verschil HDCVI en IP
Wat is Starlight?
De beste bewakingscamera

U mag uiteraard ook even bij ons aanbod FULL HD bewakingscamera’s kijken. Niets moet maar hopelijk hebben we u zo een beetje op weg geholpen naar een beter systeem. Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons contacten voor een persoonlijk advies.

Deze blog is op 12-03-2024 bijgewerkt

Laat een reactie achter

Winkelwagen