Goede keuze maken bewakingscamera

slechte bewakingscamera beelden anno 2019? Hoe kan dat toch?

Slechte bewakingscamera beelden op TV

Ik zie nog steeds vaak op televisie zeer slechte bewakingscamera beelden! Hoe kan dat toch? We leven in 2019, kan dat nog steeds niet anders?

U herkent het vast wel en onlangs was er wederom een dief op een bewakingsvideo, die slecht te herkennen was!

Sterker nog…

Ik denk dat zijn eigen moeder hem nog niet eens zou herkennen.

Maar hoe komt dit en wat gaat er precies fout bij de aanschaf van een bewakingscamera? Lees verder om een goede keuze te maken bij de aanschaf van een bewakingscamera

Oorzaken slechte bewakingscamera beelden.

  • Leeftijd apparatuur
  • Goedkoop is meestal duurkoop.
  • Teveel in beeld
  • Concurrentie
  • Analoge (verouderde) techniek
  • Goedkoopste bewakingscamera op Internet
  • Onderhoud
  • Conclusie

Leeftijd bewakingscamera apparatuur

Allereerst de slechte bewakingscamera beelden door de leeftijd.

Ik zie dit vaker, Het zijn installaties die verouderd zijn. Niemand kijkt er meer naar om en als er dan een keer aanspraak op wordt gemaakt, vallen de beelden erg tegen!

Inmiddels nemen we alles digitaal op en heeft een goede camera minstens 2 Megapixels.

Dat scheelt enorm, maar is nog niet voldoende!
slechte bewakingsbeeldenAnaloge bewakingscamera's is verouderde techniek

Goedkoop is meestal duurkoop

Bezuinigen op een installatie kan van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Internet is vol met aanbiedingen en er is veel aanbod.

Natuurlijk kan je een leuk goedkoop setje halen, maar verwacht er niet te veel van. Bovendien is het meeste aanbod oudere techniek waar men vanaf wil of een technisch minder produkt.

Belangrijk is om u goed te laten informeren en helder te krijgen wat uw verwachtingen zijn. Ook hier geldt, goedkoop is duurkoop! Een beetje goede HDCVI camera begint zo rond de 100 euro en een beetje goede IP camera begint rond de €150.-

slechte bewakingscamera beelden
Politie zegt: “er zijn veel bewakingscamera’s te koop, maar de kwaliteit verschilt”

Teveel in beeld

Dan komen we nu bij het digitaal inzoomen. Omdat de meeste camera’s als “overzicht” camera worden opgehangen, moet er ingezoomd worden om de dader te herkennen. Dit valt of staat met de kwaliteit van de beelden.

Hangt er nu een kwalitatieve goede camera dan kan er een behoorlijk eind worden ingezoomd. En meer pixels is natuurlijk meer detail maar de lens is ook belangrijk.

Liever een 2MP merk camera met goede lens dan een Oosters warenhuis camera met 4MP en een goedkoop objectief met gebrekkige software.

Echter in de meeste gevallen zijn het toch nog analoge sd camera’s met een lage resolutie. Op het moment dat je gaat inzoomen wordt het beeld dus vaag en korrelig.

Feitje: Analoog is maar 0.4 Megapixel. (onze smartphone heeft al snel 8 Megapixel.) en analoog sd** is nog steeds een toegepast systeem.

(**Meer dan 80% van alle systemen is nog steeds analoog sd. Het is gebaseerd op het oude Pal-TV systeem uit de jaren 40. Analoge systemen worden helaas nog steeds verkocht en dit verklaart mede de slechte bewakingscamera beelden)

Concurrentie

Vaak worden er meerdere offertes aangevraagd bij beveiligingsbedrijven. Omdat een bedrijf graag de opdracht wil binnenhalen, zal er een zo’n scherp mogelijk prijs gemaakt worden.

Om de offerte binnen te halen, moet er op kwaliteit worden ingeleverd. (het geld moet ergens vandaan komen en op arbeidsloon kan vaak niet bezuinigd worden). Gelukkig zien we wel dat het veel beter HDCVI inmiddels door enkele installateurs wordt toegepast

Goede keuze maken bewakingscamera

Camera als vissenkom

Analoge (verouderde) techniek

Analoge sd tv techniek is ontwikkeld in de jaren 40. het systeem is beperkt, gevoelig voor beeldstoringen en de hoogste resolutie is te laag.

Eerst was alleen zwart/ wit beeld mogelijk, maar door er wat aan te sleutelen kon er later ook kleur worden weergegeven. We hebben lang met analoog gewerkt omdat er niets anders was. Veel van deze sd bewakingscamera’s zijn nog steeds actief in Nederland.

Een oude techniek vaak in een mooi jasje wat gewoon geen goed beeld geeft! Fabrikanten hebben nog wat geprobeerd met D1, H960, 700TVL en 1000TVL, maar analoog sd had gewoon zijn beperkingen.

Totdat de digitale techniek kwam. Ten eerste maakt deze het mogelijk om in hoge kwaliteit beelden met hoge resolutie op te nemen en verzenden. IP en HDCVI camera’s en recorders kunnen tegenwoordig makkelijk een resolutie tot 4K aan. Dat is alsof je van een Trabant naar een formule 1 auto gaat. Ten tweede is de afkijk en opname ernorm verbeterd.

(tip) kijk goed rond…en koop nou niet de eerste de beste bewakingscamera

Onlangs zag ik bij een concurrent een losse analoge sd camera voor meer dan €100. Bij een andere grote website setjes met slechts HD resolutie die u dan zeer makkelijk kon aansluiten.

Tuurlijk.. gemak is geweldig, maar de beeldkwaliteit kan echt beter. 720P is gewoon voor nu te weinig! Kijk dus aub naar wat u koopt. Koop niet de eerste beste aanbieding. Ga voor minimaal 1920×1080 en kies een merk.

Verder is Starlight voor in de nacht ook echt een must!

Goedkoopste bewakingscamera op Internet

Internet is prachtig en daarmee kunt u zoeken naar de goedkoopste bewakingscamera. De aanbiedingen zijn overal en hierin schuilt ook een gevaar.

Internet is ook iets vreemds. We missen de interactie met bijvoorbeeld een verkoper en we zijn alleen nog maar bezig om
het goedkoopste product te vinden. Ik doe dat zelf ook, dus blijkbaar lokt het internet dit bij ons uit. Want dat goedkope (draadloze) setje is het toch vaak net niet. Beter is om eerst op camera specificaties te zoeken en vervolgens op de prijs.

Op prijs een bewakingscamera uitzoeken is nooit de beste methode.

slechte bewakingscamera beelden voorkomen

Slechte beelden door achterstallig onderhoud

Een bewakingscamera wordt ook vies, zeker als hij al een tijdje hangt. Het weer, stof, insecten en vuil zorgen ervoor
dat de kwaliteit achteruit gaat! (verwaarloosde camera hierboven is wel erg extreem)

Regelmatig onderhoud is daarom echt nodig.

Conclusie goede keuze maken bewakingscamera

Kortom, slechte beelden zijn echt niet nodig. Investeer in een professionele IP of HDCVI bewakings-installatie.
Is de herkenning van mensen en details belangrijk voor u? Kies dan een merk set met minimaal 2MP camera.

Wilt u in het duister ook goede beelden? kies dan voor een bewakingscamera met Starlight.

merkloze recorder

Helaas wordt de consument nog steeds verleid met mindere systemen. Voorbeeld hierboven van een merkloze, zogenaamde HD recorder. U herkent ze doordat er geen merk op staat of alleen een technische term zoals “H264” | “HCVR” of “recorder” Vraag daarom aub altijd naar een merk syteem!

(Dahua, Hikvision, Rifatron, Axis, Honeywell, Samsung, zijn voorbeelden van echte cctv merken.)

De naam van de webshop kan nooit als officieel merk beschouwd worden. Het zijn vaak goedkope Chinese setjes met een flinke marge.

Goede keuze maken bewakingscamera

Belangrijk is om u goed te laten adviseren. Doe dat dus niet alleen bij 1 bedrijf, maar bij meerdere! Het zou vervelend zijn als u een verkeerd advies krijgt mbt uw installatie. U moet er namelijk tevreden mee zijn en jaren vooruit kunnen!

Artikel in het AD

Update 31-08-2019:

In de laatste 2 jaar is er heel veel veranderd zoals Starlight en 4K systemen. Helaas is er nog steeds veel kaf onder het koren. Pakhuizen staan nog vol met oude systemen en die moeten ook nog verkocht worden. Het zou namelijk jammer zijn dat u straks ook slechte bewakingscamera beelden heeft.

Gelukkig zijn er ook genoeg goede nieuwe systemen. Kijk en vergelijk daarom! Een goede keuze maken voor een bewakingscamera kan lastig zijn. Als u wilt kunnen wij u helpen.

HDCVI is bijvoorbeeld een van de nieuwe systemen die een ongelooflijke goede prijs/kwaliteits verhouding heeft. Dahua HDCVI is super eenvoudig te installeren en is een goed voorbeeld van de grootste vooruitgangen op cctv gebied.

Wellicht zijn onderstaande blogs ook interessant voor u?
Het merk Dahua
Verschil HDCVI en IP
Wat is Starlight?
De beste bewakingscamera

Wilt u zelf in ons aanbod FULL HD bewakingscamera’s kijken?
Ga dan naar De Dahua HDCVI sets compleet voor installatie
Of misschien de Dahua HDCVI 4 sets?

Laat een reactie achter