Opname voorbeeld met Starlight

Verouderde bewakingscamera helpt daders

Met bewakingscamera’s in winkels, op straat en bij bedrijven, hebben we tegenwoordig aardig de zaak in beeld en hebben zo videosurveillance geaccepteerd als een onderdeel van ons dagelijks leven. Echter, de schokkende realiteit is dat de technologie in de meeste van onze bestaande bewakingscamera’s zo is verouderd dat de gemiddelde camera-telefoon al vele malen beter is. Ook al is uw installatie nog niet zo oud, dan is de kans groot dat deze toch verouderde techniek bevat. Hoog tijd om uw bewakingscamera te vernieuwen dus.

oude bewakingscamera

Bewakingscamera vervangen is soms noodzakelijk

Je kan een verouderde bewakingscamera zien als een oude bril. Pas als je een nieuwe opzet, zie je het verschil. Camera’s, monitoren, kaartlezers en andere “vergeten” apparaten maken vaak hun tekortkomingen duidelijk wanneer ze vergeleken worden met een nieuwer model. Maar verouderde bewakingscamera systemen worden nog toegepast en er is vaak geen reden om de bewakingscamera te vernieuwen.

Technologie gaat in cameraland steeds verder

Het verschil met 2 jaar terug is al duidelijk zichtbaar

Mensen lopen tegenwoordig met een een 8 MegaPixel camera in hun mobiele telefoon rond. De ontwikkeling is snel gegaan en we zijn gewend geraakt aan mooie plaatjes. Daarom is het zo vreemd dat bewakingscamera’s deze ontwikkeling onvoldoende laat zien. Veel bewakingscamera’s zijn nog analoog en gebouwd rond een 60-jaar oude technologie, die oorspronkelijk gemaakt is voor het produceren van de eerste televisie beelden. Gelukkig zien we wel dat er nu steeds meer vervangen wordt.

De enige weg naar betere dader herkenning.

Analoge camera’s hebben een maximale resolutie van slechts 0,4 miljoen pixels. Dat is maar een fractie van de telefooncamera’s en bedenk dat een deel van de bestaande installaties nog steeds analoog is! Daarnaast zijn er nog heel veel lage resolutie IP camera’s actief. Blijkbaar worden onze huizen, winkels en bedrijven beveiligt met camera’s die lager presteren dan onze telefoons. met slechte herkenning tot gevolg. Tijd voor actie dus!

Dit roept natuurlijk de vraag op: waarom worden er nog zoveel lage resolutie systemen gebruikt? Vooral omdat er nu wel goede systemen zijn.

verouderde bewakingscamera

VOORBEELD VAN EEN CAMERA DIE HARD AAN VERVANGING TOE IS!

Om de vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de beveiligings-bedrijven en de resellers. Tot voor kort konden beveiligings-bedrijven niet anders omdat ze zich dan uit de markt zouden prijzen. Daarnaast was de eindgebruiker alleen geinteresseerd in de kosten en minder in de techniek. Ook zien we hier dat er wel steeds meer naar de prestaties gekeken wordt en dat is maar goed ook.

FULL HD en 4K starlight videobewaking moet bij de consument meer bekendheid krijgen

Techniek is vaak nog onvoldoende bekend

Nieuwe bewakingscamera systemen

Als gevolg hiervan, worden vaak lagere kwaliteit camera’s geinstalleerd. Vaak blijven verouderde bewakingscamera hangen omdat men onvoldoende bewust is van de nieuwe mogelijkheden. Immers het draait toch? Pas bij een gebeurtenis wordt er gedacht on de bewakingscamera te vernieuwen. Het bestaande systeem is overzichtelijk, had een goede prijs/kwaliteit verhouding en heeft zich bewezen. Maar we leven nu in en gelukkig zijn er genoeg bewakingscamera’s in FULL-HD en 4K. Vooral de nieuwe Starlight en Full Color lichtgevoelige beeldsensor maakt dat videobewaking naar een ongekend niveau getild wordt. Combineer dat met intelligentie en je hebt een zeer krachtig modern cctv systeem.

ELKE CAMERA ZOU SOWIESO EEN STARLIGHT OF FULL COLOR VERSIE MOETEN ZIJN.

Een bestaand camerasysteem zal, mits er zich geen incidenten voordoen, ongetwijfeld geen verdere aandacht krijgen. Dit is jammer want een hoge resolutie camera is voor een winkel bijvoorbeeld onontbeerlijk. Het maakt het verschil tussen de dader wel of niet herkennen. Want een systeem van een paar jaar terug kan je niet meer vergelijken met de kwaliteit van bijvoorbeeld de nieuwe HDCVI FULL HD en 4K starlight systemen. Denk er daarom toch eens aan om wellicht uw bewakingscamera te vernieuwen.

COMPLETE SETS IN FULL HD MET STARLIGHT KLEUREN NACHTZICHT

Bovendien als er een keer een dader is vastgelegd, dan moet er om hem zichtbaar te maken iets ingezoomd worden . Vervolgens komt dan de beperking aan het licht en zo zien we vaak de zo bekende “slechte” bewakingsbeelden op televisie. Zie ook mijn andere blog “waarom zie ik vaak slechte bewakingscamerabeelden op tv?”
Bij FULL HD en 4K beelden kan je een achteraf nog een behoorlijk eind inzoomen omdat de resolutie groter is. (simpel meer pixels)

Bewakingscamera vervangen
Bewakingscamera vervangenCamera als vissenkom. Veel bestaande camera systemen hangt al jaren.

Voor thuis is analoog prima te gebruiken als u geen grote eisen stelt of bewust geen grote uitgave wilt doen. Maar er zijn nu gelukkig betere systemen. Veel betere! IP en HDCVI van Dahua zijn nu allemaal FULL HD/4k systemen met prachtig beeld. Kies daar aub voor. Let op! Goedkope IP camera’s laten (Oosterse webshops en koopjes sites) vaak in resolutie wel sterk te wensen over.

Naast het stimuleren van een omslag in het denken van traditionele beveiligings bedrijven, moet er een onderwijsproces komen. Niet alleen voor installateurs, maar ook voor de klanten. Ze moeten niet in het duister gehouden worden. Zo is er op internet teveel aanbod met kwalitatief lage maar ook goede cctv producten.

Veiligheid zou toch boven financieel gewin moeten staan? Daders zouden eerder opgepakt worden. Hopelijk kan dit artikel daarbij helpen. Heeft u een verouderde bewakingscamera? Pak deze vandaag dan nog en ga naar digitaal. De infrastructuur kan in de meeste gevallen blijven liggen. Eenmaal een FULL HD of 4K starlight bewakingscamera door de nieuwe bril gezien, en u wilt niet meer terug.

Intelligente recorders en camera’s

UPDATE:
Naast de recente toevoeging van de Starlight beeldsensor, is er nu de Full Color camera die nog meer prijsgeeft in het donker. Daarnaast heeft de kunstmatige ai intelligentie zijn intrede gedaan. Ai helpt u bij het bewaken en kan camerabeelden analyseren. Ai helpt zelfs bij het verbeteren van camera opnames zonder dat u er wat voor hoeft te doen. Met deze intelligente camera’s en recorders icm met kleuren nachtzicht, is het nu mogelijk veel betere beelden en detecties te verkrijgen. Wij gaan daarom over de nieuwe ai beveiliging zsm een blog over schrijven.

Bekijk onze nieuwste hoge resolutie 4K camera sets.

Deze blog is op 12 maart 2024 bijgewerkt

Laat een reactie achter

Winkelwagen