Opname voorbeeld met Starlight

Verouderde bewakingscamera

Verouderde bewakingscamera’s.

Met bewakingscamera’s in winkels, op straat en bij bedrijven, hebben we tegenwoordig aardig de zaak in beeld en hebben zo videosurveillance geaccepteerd als een onderdeel van ons dagelijks leven. Echter, de schokkende realiteit is dat de technologie in de meeste van onze bestaande bewakingscamera’s zo is verouderd dat de gemiddelde camera-telefoon al vele malen beter is. Ook al is uw installatie nog niet zo oud, dan is de kans groot dat deze een verouderde techniek bevat.

oude bewakingscamera
verschil beeld bij een IP camera

Bewakingscamera vervangen is soms noodzakelijk

Je kan een verouderde bewakingscamera zien als een oude bril. Pas als je een nieuwe opzet, zie je het verschil. Camera’s, monitoren, kaartlezers en andere “vergeten” apparaten maken vaak hun tekortkomingen duidelijk wanneer ze vergeleken worden met een nieuwer model. Maar verouderde bewakingscamera systemen worden nog steeds overal toegepast.

60-jaar oude technologie

Mensen lopen tegenwoordig met een een 8 MegaPixel camera in hun mobiele telefoon rond. De ontwikkeling is snel gegaan en we zijn gewend geraakt aan mooie plaatjes. Daarom is het zo vreemd dat bewakingscamera’s deze ontwikkeling onvoldoende laat zien. De meeste bewakingscamera’s zijn analoog en gebouwd rond een 60-jaar oude technologie, die oorspronkelijk gemaakt is voor het produceren van de eerste televisie beelden.

Vervang die oude camera snel

Deze analoge camera’s hebben een maximale resolutie van slechts 0,4 miljoen pixels. Dat is maar een fractie van de telefooncamera’s en bedenk dat meer dan 80% van de bestaande installaties nog steeds analoog is! Daarnaast zijn er nog heel veel lage resolutie IP camera’s actief. Blijkbaar worden onze huizen, winkels en bedrijven beveiligt met camera’s die lager presteren dan onze telefoons. met slechte herkenning tot gevolg.

Dit roept natuurlijk de vraag op: waarom worden er nog zoveel lage resolutie systemen gebruikt? Vooral omdat er nu wel goede systemen zijn.

verouderde bewakingscamera

VOORBEELD VAN EEN CAMERA DIE HARD AAN VERVANGING TOE IS!

Om de vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de beveiligings-bedrijven en de resellers. Veel succesvolle beveiligings-bedrijven zijn in de afgelopen twintig jaar gebouwd op het installeren van analoge videobewakings-systemen en houden hier aan vast. Vaak kunnen beveiligings-bedrijven ook niet anders, omdat ze zich dan uit de markt prijzen. De eindgebruiker wil natuurlijk zo voordelig mogelijk een bewakingscamera installatie hebben en hij of zij is helemaal niet bezig met de techniek erachter.

FULL HD en 4K videobewaking techniek moet bij de consument meer bekendheid krijgen

Nieuwe bewakingscamera systemen

Als gevolg hiervan, worden vaak lagere kwaliteit camera’s geinstalleerd. Vaak blijven verouderde bewakingscamera hangen omdat men onvoldoende bewust is van de nieuwe mogelijkheden. Immers het draait toch? Het bestaande systeem is overzichtelijk, had een goede prijs/kwaliteit verhouding en heeft zich bewezen. Maar we leven nu in 2020 en gelukkig zijn er genoeg bewakingscamera’s in FULL-HD en 4K. Vooral de nieuwe Starlight lichtgevoelige beeldsensoren maakt dat videobewaking naar een ongekend niveau getild wordt.

Starlight is de meest belangrijke toevoeging voor cctv. ELKE CAMERA ZOU EEN STARLIGHT CAMERA MOETEN ZIJN.

Een bestaand camerasysteem zal, mits er zich geen incidenten voordoen, ongetwijfeld geen verdere aandacht krijgen. Dit is jammer want een hoge resolutie camera is voor een winkel bijvoorbeeld onontbeerlijk. Het maakt het verschil tussen de dader wel of niet herkennen. Want een systeem van een paar jaar terug kan je niet meer vergelijken met de kwaliteit van bijvoorbeeld de nieuwe HDCVI FULL HD en 4K starlight systemen. Ja er is veel veranderd.

COMPLETE SETS IN FULL HD MET STARLIGHT KLEUREN NACHTZICHT

Bovendien als er een keer een dader is vastgelegd, dan moet er om hem zichtbaar te maken iets ingezoomd worden . Vervolgens komen dan de beperking aan het licht en zo zien we vaak de zo bekende “slechte” bewakingsbeelden op televisie. Zie ook mijn andere blog “waarom zie ik vaak slechte bewakingscamerabeelden op tv?”
Bij FULL HD en 4K beelden kan je een achteraf nog een behoorlijk eind inzoomen omdat de resolutie groter is. (simpel meer pixels)

Bewakingscamera vervangen
Bewakingscamera vervangenCamera als vissenkom. Veel bestaande camera systemen hangt al jaren.

Voor thuis is analoog prima te gebruiken als u geen grote eisen stelt of bewust geen grote uitgave wilt doen. Maar er zijn nu gelukkig betere systemen. Veel betere! IP, HDCVI en TVI zijn nu allemaal FULL HD/4k systemen met prachtig beeld. Kies daar aub voor. Let op! Goedkope IP camera’s laten (Oosterse webshops en koopjes sites) vaak in resolutie wel sterk te wensen over.

Naast het stimuleren van een omslag in het denken van traditionele beveiligings bedrijven, moet er een onderwijsproces komen. Niet alleen voor installateurs, maar ook voor de klanten. Ze moeten niet in het duister gehouden worden.Zo is er op internet teveel aanbod met kwalitatief lage maar ook goede cctv producten.

Veiligheid zou toch boven financieel gewin moeten staan? Daders zouden eerder opgepakt worden. Hopelijk kan dit artikel daarbij helpen. Heeft u een verouderde bewakingscamera? Gelukkig kan deze makkelijk worden omgebouwd naar digitaal. De infrastructuur kan in de meeste gevallen blijven liggen. Eenmaal een FULL HD of 4K bewakingscamera door de nieuwe bril gezien, wilt u niet meer terug.

Intelligente recorders en camera’s

UPDATE:
Naast de recente toevoeging van de Starlight beeldsensor, is er nu ook intelligente detectie in camera’s en recorders verschenen. Met deze intelligente camera’s en recorders is het nu mogelijk veel betere beelddetectie te verkrijgen zonder valse meldingen. Wij gaan hier zsm ook een blog over schrijven.

Bekijk onze nieuwste hoge resolutie 4K camera sets.

Deze blog is op 22 juli 2020 bijgewerkt

Laat een reactie achter