Welke camera kabel

IP camera kopen? Wat is de beste IPcamera?

IP_camera_kopen

IP camera kopen? Wat is de beste IP camera?

U zoekt een IP camera, maar waar moet u nou op letten? Bovendien zijn er zoveel IP systemen, dat de keuze soms moeilijk kan zijn.

Wat is de beste IP camera en welke voldoet aan mijn eisen? Kies ik een dure of een goedkope IP camera? Of is een IP camera wel de beste keuze voor mij?

Laten we maar het slechte nieuws als eerste brengen. De beste IP camera gaat u moeilijk vinden in het goedkope segment tot €100.-. (Even de kleine huiskamer-camera’s niet meegerekend) Dit omdat de ontwikkeling van lens en software geld kost,

De software ontwikkeling wordt weer terugverdiend door de camera verkoop. We zien dan ook dat bij goedkope IP camera’s de beeldkwaliteit en bediening vaak te wensen over laat.

Met onderstaande knop kunt naar goede IP camera’s met doordachte software en goed beeld. Uiteraard mag u ook gewoon verder lezen.

Goede IP camera’s

Voor de keuze van de beste IP camera kopen kijken we naar het volgende;

 • Inleiding IPcamera systemen
 • Goedkope IPcamera systemen
 • Installatie IPcamera
 • Is een IP camera voor mij een goed keuze?

IPcamera op de Iphone, Android of tablet

 • Draadloze IPcamera
 • IPcamera resolutie
 • Doel van de IPcamera
 • Klein vs GROOT
 • Nachtzicht
 • Conclusie IPcamera kopen

Inleiding IPcamera systemen

Ik zal hieronder handige informatie geven als u een IPcamera wilt kopen.

ip camera-kopen

Een Ipcamera is een camera die zijn beelden digitaal verstuurd. De beeldkwaliteit is goed tot uitstekend en resoluties variëren van VGA (lage resolutie) tot 4K (Ultra HD).


Net zoals bij een fototoestel geldt, des te meer pixels, des te beter het beeld!

De camera wordt aangesloten via een netwerk kabel en kan zijn beelden direct of via een switch via internet versturen. (zie plaatje)

IP camera’s kunnen met draad of via WiFi worden aangesloten. (echter met draad heeft altijd de voorkeur) Bij een IPcamera kopen is zelfs cloud opslag mogelijk!

Goedkope IPcamera systemen en de beste IPcamera

IP CAMERA KOPEN, ZO VOORKOM JE EEN MISKOOP.

goedkope IP camera

IP camera van een paar tientjes!

Er zijn veel bewakingscamera’s te koop op internet, waaronder ook goedkope IPcamera’s. Waarom veel geld uitgeven als u een IPcamera voor een paar tientjes kan aanschaffen? Toch?

Als u weinig eisen stelt, kunt u best een dergelijke goedkope IPcamera aanschaffen. Alleen heeft zo’n goedkope IPcamera ook nadelen.  

Ten eerste is het beeld van een goedkope IPcamera niet zo goed omdat het vaak een lagere resolutie heeft. ten tweede is de software meestal erg beperkt niet ondersteunt.

De software ontwikkeling en updates kosten namelijk de fabrikant geld en research.

Maar uiteraard willen we een goede prijs! logisch… Echter de kans is groot dat je vervolgens uren bezig om het apparaat aan de praat te krijgen. Of het beeld valt weer heel erg tegen. Dat is ook weer niet de bedoeling.

Het kan goed gaan, maar meestal geldt…goedkoop = duurkoop!
Helaas…

Goede IPcamera kopen

Bent u in de markt voor een goede IP camera? dan zijn er maar enkele goede grote spelers op de markt.

Dat zijn:

 • Sony.(Erg goed maar duur)
 • Samsung (Erg goed en in het dure segment)
 • Axis (Erg goed maar ook stevig aan de prijs
 • Dahua (Zeer goed en goede prijs/kwaliteit verhouding)
 • Hikvision (Vergelijkbaar als Dahua maar m.i. minder gebruiksvriendelijk

IP camera kopen en installeren

Tegenwoordig is de installatie bij een IPcamera niet zo lastig meer. Eigenlijk is dit een van de belangrijke dingen bij een IPcamera, de beste IPcamera moet makkelijk te installeren zijn zonder dat je daar veel tijd mee kwijt bent.

Om te beoordelen wat de beste IPcamera is, moeten we toch naar de software van de camera kijken.

IPcamera installatie problemen

Zoals eerder gezegd zijn er helaas veel IPcamera’s met onduidelijke beperkte software die je hoofdpijn bezorgen…

Bij de boven genoemde merken is dat echter altijd prima voor elkaar!

…Onze IPcamera’s hebben handige installatie software en zijn snel en moeiteloos geïnstalleerd.

Voordelen:

 • Eenvoudig met QR code aan app te koppelen
 • Geen moeilijke instellingen in de router meer nodig
 • PC, Mac, Android en Iphone/Ipad ondersteuning
 • Dahua heeft een goede R&D afdeling en support.
 • Grote range camera’s
 • Regelmatige software updates

Verder is de uitgebreide software bij alle camera’s gelijk,

Wilt u meerdere camera’s gaan installeren en tevens opnemen? Geen probleem. Dahua gebruikt H265 compressie waardoor u 80% data bespaart.

Er zijn ook IPcamera’s met een ingebouwde opslag, zodat een recorder niet noodzakelijk is. Een recorder heeft wel groter opslag en kan dus langer opnemen! Een IPcamera voeden over de netwerk-kabel PoE, is de mooiste oplossing, maar dit hoeft natuurlijk niet!

goede IPcamera

Is een IP camera voor mij een goed keuze?

Er wordt vaak voor bewaking als eerste aan een IP camera gedacht. Maar er zijn meerdere systemen die even goed zijn. Alle in HD, FULL HD en nu ook 4k Ultra HD.

Kies ik IP of HDCVI set?

Even simpel? Er is geen goed of fout. Beide systemen zijn tegenwoordig plug and play en even goed. Bediening is ook gelijk. Wilt u meer weten over de verschillen tussen HDCVI en IP?

Lees dan deze blog over “de verschillen tussen IP en HDCVI

Is een losse IP camera lastig te installeren?

Bij de Dahua IP camera niet. Dat heeft te maken met de doordachte software die u helpt. Let wel op dat bij andere merken dit niet altijd het geval is.

Heeft u een bedrijf en wilt u meerdere camera’s plaatsen? dan zou ik voorheen gezegd hebben om voor een HDCVI systeem te kiezen. Dit alleen al vanwege de bedrijfszekerheid en het lage onderhoud. De nieuwe IP Dahua sets zijn echter tegenwoordig net zoals de hdcvi sets allemaal plug and play.

IP camera kopen of toch een camera set?

IPcamera op de Iphone en Android

Alle Dahua IP camera’s zijn te bekijken op een Iphone of Android toestel. Met een snelle setup d.m.v het scannen van een QR code. U scant de code en de camera is in 2 tellen geïnstalleerd en te bekijken op de Iphone! U heeft maar een beetje netwerkkennis nodig en alles wordt automatisch ingesteld. U kunt direct gaan bewaken!

Maar als u meer functies wilt, is het altijd handig om op de camera in te loggen! Dit is makkelijk te doen met de bijgeleverde software. Dus met of zonder QR code zijn onze Dahua IP camera’s goed en snel te beheren.

Gaat u een IPcamera kopen? let er dan op dat Chinese bewakingscamera’s erom bekend staan dat ze gebrekkige camera software hebben en weinig tot niet ondersteund zijn. Vaak zijn ze merkloos of heten ze …tech…lux Ze zijn zo verleidelijk vanwege hun prijs!

Aantrekkelijk geprijsd, maar is er gebruiksvriendelijke software?

Dus gaat u een hele goedkope IPcamera kopen, bedenk dan wel dat alle kwaliteit naar zijn waarde is.

Draadloze IP camera kopen

Draadloos is makkelijk en veel gevraagd. Een draadloze bewakingscamera is met IP veel eenvoudiger te realiseren. Bovendien is een draadloze IPcamera, het signaal is digitaal, een betere oplossing dan een draadloze analoge camera!

Houd er wel rekening mee dat een IPcamera altijd een voeding nodig heeft! Via WiFi kan de IPcamera draadloos met het netwerk communiceren. De camera is ook draadloos te bedienen.

Draadloos is leuk, maar geen vereiste voor de zoektocht naar de beste IP camera. Sterker nog…

draadloos? liever niet!

artikel-wifi
Ziet u ooit in een winkel of bank draadloze bewakingscamera’s? Dat is echt met een reden. De beste cctv camera is sowieso een camera met draad.

IPcamera kopen en de resolutie

Een IP camera is digitaal en we spreken dan niet meer over beeldlijnen, maar over pixels. Meer pixels=hogere resolutie=beter beeld. Een analoge camera kwam niet verder dan 0,2 Megapixels. Een IPcamera gaat verder en vanaf 2MP heeft u een perfecte camera om in FULL HD te bewaken.

Maar meer Megapixels is automatisch niet beter. Wat is de beste IPcamera als het om resolutie gaat? Gaat u een IPcamera kopen? Dan voldoet een 2MP ip camera met een goede lens uitstekend!

Doel IPcamera

U heeft u keuze gemaakt om een IPcamera te kopen, maar welke moet het nu worden? Dit hangt van het doel af waar u de IPcamera voor wilt gebruiken. Wilt u buiten bewaken, dan is een weerbestendige dome handig.

Bullet cameraType BulletIPcamera kopenType dome U kunt dan kiezen uit een IP dome camera of een IP Bullet camera. Het verschil zit voornamelijk in de behuizing! (zie afbeelding hierboven)

Voor binnen in uw woonhuis is een compacte IPcamera handig zoals de Dahua IPC-K35 of de IPC-HDBW1231E-S-28 De beste IPcamera is de camera die aansluit bij het doel ervan. Een vandaalbestendige buitencamera met 12 x zoom is bijvoorbeeld weer niet handig voor in huis, tenzij u natuurlijk een hele grote woning heeft.

Maar elke situatie is ook weer anders. Misschien heeft u een winkel?

Dan is wellicht een HDCVI installatie interessanter?

Wilt u hulp bij de keuze, dan kunt u ons altijd mailen.

8MP 4K IP camera wel of niet kopen?

Heeft u nou echt 8 of 12 megapixel nodig? Het is een beetje schipperen tussen prijs en kwaliteit. 8MP is erg mooi maar meteen ook duurder. Als geld niet uitmaakt, zeg ik doen!

Anders is 4MP op dit moment een mooie balans tussen kwaliteit en uw portemonnee.

De beste nachtzicht IP camera

Sinds kort is er veel veranderd. Er zijn gevoelige camera’s ontwikkeld die snachts bij weinig licht perfecte opnames maken. (zelfs in kleur) Dahua is een van die fabrikanten. Een zeer goede nacht IP camera is daarom een Dahua camera met “starlight” sensor. De sensor wordt ook vaak “Starvis” genoemd.

Voorbeeld starlight

Conclusie beste IP camera kopen

Waar met een goede IPcamera aan voldoen?

IPcamera kopen? Een goede IPcamera moet in ieder geval de volgende zaken bezitten:

 • Een goede resolutie (het liefst 2 MP of meer)
 • Goede software en ondersteuning daarvan
 • afgestemd op het gebruik en het moet bij u passen

Als we een IPcamera gaan kopen zijn er dus verschillende types. Wat is de beste IPcamera?

Er zijn er veel met hun eigen specificaties. Klein, groot, binnen of buiten gebruik, met utp aansluiting of met wifi. (wifi beveel ik u niet aan) Let op de bovengenoemde punten en vergelijk!

Is de software en installatie goed van de IPcamera? Vaak staan er ook filmpjes op youtube. Ook altijd handig om te bekijken.

Bijvoorbeeld deze Dahua FULL color video Zet wel onderaan de resolutie op zijn hoogst aub.

De beste IPcamera is een IPcamera die goede software ondersteuning heeft, makkelijk is te installeren, bij uw situatie past en natuurlijk goed beeld geeft!

Wij hebben na jaren vergelijken voor Dahua gekozen vanwege de kwaliteit, gunstige prijs en goede ondersteuning. Wij zijn er trots op dat wij officieel Dahua partner zijn. Dat betekend dat u als klant altijd kunt vertrouwen op een originele Dahua camera.

Nog even ter info…

IP is een systeem. HDCVI is dat ook

HDCVI werkt met coax en IP met UTP kabel. U bent met een IP camera wel enorm flexibel. Wilt u IPcamera’s bekijken die hieraan voldoen? kijk dan even hier…

IP camera kopen. Laatste update september 2019

Laat een reactie achter