Noodstroom voor bewakingscamera

Bewakingscamera op batterijen

Bewakingscamera op batterijen, informatie vinden is lastig


Bewakingscamera op batterijen
Bij 365cam komen via de mail of telefoon vele vragen binnen. Een veel voorkomende vraag is of wij een draadloze bewakingscamera verkopen die al dan niet op batterijen werkt. Over draadloos heb ik al het een en ander verteld, maar over een bewakingscamera op batterijen niet. Laten wij het daarom eens hebben over

de bewakingscamera op batterijen.

Ik spreek vaak met klanten die verwachten dat videobeveiliging camera systemen functies moeten kunnen vervullen die nog nirt mogelijk zijn Wanneer ze te horen krijgen dat eea niet kan, zijn ze vaak teleurgesteld.

De teleurstelling leidt dan meestal tot een kort telefoongesprek. Klanten gaan dan vaker verder met hun zoektocht. Een enkeling belt terug.

Deze teleurstelling is jammer en zeer begrijpelijk, maar teleurstelling is er ook voor de verkoper. De klant wil graag een bewakingscamera op batterijen en de verkoper kan de klant helaas niet helpen.

Dat voelt niet lekker, maar waarom is de bewakingscamera op batterijen zo lastig? En waar komt deze hoge verwachting vandaan? Komt dat door TV series als CSI, waar ze in de reflectie op een trouwring nog iemand kunnen herkennen? Of is er te weinig informatie op het gebied van videobewaking? Ik denk toch het laatste..

Er zijn genoeg bewakingscamera winkels en web shops met een groot aanbod. Maar echt specifieke informatie over bewakingscamera’s of advies is er vaak niet.

Noodstroom voor bewakingscamera

Professionele bewakingscamera’s zijn eigenlijk nooit draadloos of op accu. Waarom niet? Nou het is niet bedrijfszeker en een accu kan leegraken.

Een wegvallende verbinding of een camera met lege accu is natuurlijk lastig als er net wordt ingebroken. Vandaar dat mensen die echt op een camera systeem willen vertrouwen altijd een bedraad syteem hebben al dan niet met noodstroom.

Bewakingscamera op batterijen, waarom lastig?

Een bewakingscamera verbruikt stroom. Als voorbeeld… Stel dat we 8 monocel batterijen zouden gebruiken, dan zouden deze na 3 uur volledig leeg zijn.

En dat is alleen de camera. Een recorder verbruikt meer. Nu lijkt het of het energie slurpers zijn, maar dat is niet zo. Alleen voor batterijen is het net teveel. Een bewakingscamera set verbruikt even veel als een kleine gloeilamp. Zouden we draadloos gaan, dan is de batterij nog sneller leeg.

Arlo camera systeem op accu

Echter er is wel een systeem met draadloze accu camera’s. Dat is de Arlo. Aangezien dit echt een consumenten produkt is wil ik daar niet verder op in gaan. Voor sommige mensen kan dit een oplossing zijn, maar de bedrijfsduur van de oplaadbare accu is toch ook weer beperkt.

Onderstaande vragen worden vaak gesteld…

EEN CAMERA ZOEKEN OP PRIJS IS NOOIT AAN TE RADEN

  1. Is de camera draadloos?Ja het kan, maar alleen via wifi en niet analoog. met draad is altijd het beste.
  2. Heeft u een bewakingscamera op batterijen? Helaas…dat is onmogelijk! U zou dan om het uur een nieuwe batterij moeten plaatsen.
  3. Is de dome camera een bestuurbare bewakingscamera? Een vaste dome niet. Een PTZ dome is vliledig bestuurbaar.
  4. Kan ik inzoomen op een detail met een 500tvl camera? Nee, dat is alleen mogelijk bij HD camera’s
  5. Camera’s zijn toch camera’s? Helaas…. Alles naar zijn waarde. Een Fiat Panda is ook geen Lexus en toch zijn het allebei auto’s.
  6. De beelden kan ik toch scherper maken? Helaas… Wat er niet is… is er niet! Een schim herkenbaar maken kan alleen in de film.
  7. Krijg ik alles in beeld met 1 camera? Meestal is dat lastig. Een tweede of PTZ camera is een goede optie
  8. Is een draaibare bewakingscamera voor thuis handig?? Afhankelijk van de situatie kan dat handig zijn. Een tweede camera is ook een optie

GOEDKOPE BEWAKINGSCAMERA MET GOEDE EIGENSCHAPPEN VINDEN…

Omdat er weinig informatie is, gaat er geshopt worden. Logisch, we willen natuurlijk zo min mogelijk uitgeven. Omdat bewakingscamera’s niet gelijk zijn, zit hier een risico aan. Een bewakingscamera kopen op basis van een lage anschafprijs is niet handig.

EEN BEWAKINGSCAMERA IS GEEN BEWAKINGSCAMERA!

Er zijn webshops die een analoge camera met lage resolutie verkopen voor rond de 150 euro. Dit gebeurd nog steeds!!! Bij ons koop je voor 100 euro meer, een FULL HD camera, die de analoge camera doet verbleken. Inmiddels is er HDCVI, maar pas op, hier zitten ook weer verschillen in.

Wij verkopen originele HDCVI sets van Dahua met een Western Digital harddisk en Nederlandse handleiding. Plus de set is al ingesteld en getest. Hier onderscheiden wij ons van de concurrentie!

Kortom…Kijk dus om eerst naar de specificaties en daarna naar de prijs. Een bewakingscamera op batterijen zult u niet vinden, hooguit een dummy.


Bewakingscamera vergelijken

Omdat afbeeldingen duidelijker zijn, even een paar voorbeelden.

Onderstaande camera staat op internet. Prijs is rond de 150 euro, is analoog, kan niet opnemen en is niet HD.

ir kleuren dome beveiligingscamera met 9-22 mm lens
Analoge 650 tvl camera. Voor iets meer heeft u een HD IP of HDCVI camera.

Voor een paar euro meer heeft u een HDCVI camera met scherp FULL HD beeld en echte kleuren.

HDCVI camera in 1920 x 1080P. Scherp en gedetailleerd beeld.
HDCVI camera in 1920 x 1080P. Scherp en gedetailleerd beeld.

Onderstaande analoge HD bewakingscamera set incl 4 x 1,3MP camera 2.8-12mm lens wordt nog steeds verkocht. Voor minder geld heeft u tegenwoordig een FULL HD set met Starlight die de AV tech set doet verbleken.

Een analoge set op internet. Voor een paar euro erbij heeft u een HD-SDI systeem.
Een analoge set op internet. Voor een paar euro erbij heeft u een HDCVI systeem.

Een HDCVI set die bovenstaande set doet verbleken. Tevens zien we dat de moderne systemen voordeliger zijn.

HDCVI set met zeer scherp beeld. Beste keuze van dit moment
HDCVI set met zeer scherp beeld.
Beste keuze op dit moment

Draadloos

Wilt u meer weten over draadloos? Lees dan deze blog: De beste bewakingscamera

(peil datum van de tarieven is september 2019)
Wordt vervolgd…

tags: bewakingscamera op batterijen, goedkope bewakingscamera, goedkope bewakingscamera zoeken, bestuurbare bewakingscamera, draadloze bestuurbare bewakingscamera, bewakingscamera met meeste opties, vergelijk bewakingscamera, bewakingscamera, bewakingscamera advies, bewakingscamera webshop, bewakingscamera test, bewakingscamera.

Laat een reactie achter