De meest gestelde bewakingscmaera vragen

De meest gestelde bewakingscamera vragen beantwoord.

Dagelijks ontvangen wij vele vragen over de Dahua HDCVI en IP sets. Daarom delen wij graag deze pagina over de meest gestelde bewakingscamera vragen beantwoord. lees snel verder…

Inleiding de meest gestelde bewakingscamera vragen

In het bijzonder zijn de meest gestelde bewakingscamera vragen over het gebruik en het verschil bij een Dahua HDCVI set en de Dahua IP set. Bovendien is de beschrijving vaak niet geheel duidelijk. Daarom dat deze pagina u hopelijk verder helpt… Let wel dat de antwoorden op deze pagina alleen van toepassing zijn op de Dahua bewakingscamera systemen.

Weliswaar zullen de meeste antwoorden overeen komen, maar andere systemen en merken hebben echter weer hun eigen specificaties. Bovendien kunnen er zelfs mindere functies of uitzonderingen in de uitvoering zijn. Daarnaast is ook alleen Dahua de uitvinder van HDCVI.

De meest gestelde bewakingscamera vragen

Ten eerste komen wij bij “de meest gestelde bewakingscamera vragen beantwoord” bij het HDCVI coax camera systeem van Dahua.

FAQ Dahua HDCVI set

 • Hoe worden de HDCVI camera’s van voeding voorzien ?
 • Hoeveel kabels lopen er tussen recorder en camera?
 • Kan ik de connectoren bij HDCVI er zelf aan zetten?
 • Kan de recorder worden verbonden met mijn router via ethernet?
 • Kan de recorder ook op mijn mac pc worden bekeken?
 • Is er software voor mijn PC of Mac ?
 • Is een internet verbinding nodig?
 • Wat is het voordeel van Dahua HDCVI tov Dahua IP ?
 • Wanneer heb ik een muurbeugel nodig ?
HDCVI set
Afbeelding 1
HDCVI set met BNC connector

Dahua HDCVI ondersteund ook alle moderne camera systemen.

FAQ bij de Dahua HDCVI set

Elke camera krijgt bij een HDCVI systeem zijn voeding over 1 enkele kabel. Tevens lopen alle signalen inclusief besturing over deze kabel. Dit is tevens het unieke aan het Dahua HDCVI systeem.

Omdat de kabels kant en klaar zijn, is het niet aan te raden deze in te korten. U kunt wel zelf connectoren aankrimpen mbv HDCVI installatie kabel en losse connectoren. Echter u heeft wel een speciale krimptang hiervoor nodig.

Ofschoon de HDCVI recorder met de router verbonden kan worden om de de beelden op afstand te bekijken, is dit niet noodzakelijk. Echter kan de HDCVI recorder ook stand-alone functioneren.

Keuze HDCVI of IP ?

Elke Dahua recorder wordt met PC en Mac software geleverd. het grote voordeel is dat u dan de recorder beleving en beheer zowel op de PC als op de Mac heeft. Het betreft professionel recorder software voor op de computer.

Zowel de Dahua HDCVI set als de Dahua IP set is van grote kwaliteit en met uitzondering van de camera kabel verder gelijk. Dit geldt zowel voor het menu als voor de bediening. Een losse HDCVI camera is wel weer goedkoper dan een losse IP camera. Dit komt omdat een HDCVI camera alleen icm een recorder is te gebruiken.

Gaat u een camera buiten op een harde muur monteren dan is een muurbeugel altijd aan te bevelen. Tevens beschermd deze de aansluiting en kabel. De muurbeugel werkt tevens uw installatie mooi af.

IP camera set

Ten tweede komen wij nu bij “de meest gestelde bewakingscamera vragen beantwoord” bij het IP camera systeem van Dahua

FAQ Dahua IP set

 • Wat is het verschil tussen Dahua HDCVI en Dahua IP?
 • Welk systeem kan ik het beste kiezen? HDCVI of IP ?
 • Wat is het verschil in bekabeling?
 • Kan ik de kabels zelf inkorten bij IP?
 • Is er verschil in beeldkwaliteit tussen HDCVI en IP ?
 • Is er software voor mijn PC of Mac ?
 • Wanneer heb ik een muurbeugel nodig ?
Dahua IP set
IP Set met rj49 connector

Bij de afweging tussen een HDCVI en een IP set kan u geen foute keuze maken. beide systemen zijn super. Echter…deze regel geldt alleen bij de Dahua systemen. Het grootste verschil is de bekabeling van de camera en en het prijsverschil van een losse HDCVI of IP camera. Daarom kan een IP camera los in een netwerk maar ook icm een recorder gebruikt worden.

Omdat de IP camera gebruik maakt van UTP kabel (cat5 of cat6) is deze dus anders dan die van de gebruikte combi kabel bij de HDCVI camera. In tegenstelling tot de HDCVI kabel kunt u de IP kabel wel inkorten. Immers met een losse rj49 stekker en een rj49 krimptang zet u eenvoudig een nieuwe stekker aan de cat5 kabel. Bovendien zijn deze connectoren en kripmptang makkelijk verkrijgbaar.

Wanneer de camera met de recorder is verbonden, wordt de camera automatisch herkent en heeft u direct beeld. Net als bij de HDCVI set is de beeldkwaliteit erg goed. Daarmee is de beeldkwaliteit van beide set gelijk.

Beide camera systemen gebruiken dezelfde app, software en accessoires. Bovendien creëert de Dahua ip set zijn eigen netwerk zodat uw eigen netwerk nooit belast wordt.

concluderend bij de meest gestelde bewakingscamera vragen beantwoord

Zowel de IP set als de Dahua HDCVI set is erg goed en steekt qua prijs/kwaliteit verhouding boven alle huidige camera systemen uit. Samengevat zijn bediening en menu van de sets gelijk. Echter het verschil zit voornamelijk in de camera kabel (combi kabel of utp) en de prijs.

Wellicht wilt u later nog een losse camera aanschaffen? Weliswaar is een losse ip camera doorgaans iets duurder dan een losse hdcvi camera maar dit is ook weer geen wereldbedrag. Kortom met een Dahua HDCVI set of Dahua IP set zit u altijd goed. En het gebruik is 100% gelijk.

wellicht vindt u dit ook interessant? De beste bewakingscamera welke is dat? Verschil bij PoE camera Deze blog is voor het laatst bijgewerkt op 29-09-2023

Laat een reactie achter

Winkelwagen